Povežite se s nama

Vijesti

Maša Smokrović nova predsjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća PGŽ

Objavljeno

na
Maša Smokrović, iz redova HUP-a, jednoglasno je izabrana za novu predsjednicu Gospodarsko-socijalnog vijeća Primorsko-goranske županije, a za zamjenike Radmila Miletić i Erik Fabijanić. Odluka je to s današnje 28. sjednice GSV-a na kojoj je dosadašnji predsjednik Damir Bačinović podnio izvještaj o radu ovog tripartitnog tijela u proteklom mandatu. Rekao je da su aktivnostima GSV-a proteklu godinu dominirali problemi u najvećem kvarnerskom brodogradilištu 3.maju kojem su prijetili stečaj i likvidacija. Istaknuo je da je zahvaljujući velikom angažmanu župana Zlatka Komadine i riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela, Županijske skupštine i Gradskog vijeća, u zadnji trenutak spriječen takav najgori scenarij.

Dodao je da je važnu ulogu kao inicijator brojnih aktivnosti i tematskih sjednica na kojima se upozoravalo na krajnje tešku situaciju u tom velikom gospodarskom sustavu imalo upravo Gospodarsko-socijalno vijeće PGŽ. Posebno je istaknuo veliki doprinos brojnih kooperanata i dobavljača u spašavanju i nastavku proizvodnje u 3. maju te im se zahvalio u ime svih radnika riječkog brodogradilišta.

Sjednici su prisustvovali i župan Komadina te gradonačelnik Obersnel koji su se zahvalili  članovima GSV na angažmanu oko ključnih gospodarskih tema, a posebno pitanja opstanka brodogradnje na ovom području.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram