Povežite se s nama

Mozaik

Maškarana jota osigurala novac za opremanje praktikuma učenika s invaliditetom

Objavljeno

naProjekt opremanja praktikuma za osposobljavanje učenika s invaliditetom za poslove pomoćnog konobara i servira/servirke pri Centru za odgoj i obrazovanje Rijeka od jučer je bogatiji za 17.300,00 kn. Iznos je to koji će Udruženje obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle i Kostrena donirati Centru, kao najljepšu čestitku povodom 60. rođendana, nakon dobrovoljnih priloga i prodaje više od 650 porcija „maškarane jote“, palente kumpirice i barem još toliko čaša Vrbničke Žlahtine u sklopu 14. po redu humanitarne manifestacije Maškarana jota održane jučer, na Trgu Republike Hrvatske.

Za odličnu atmosferu bili su zaduženi grupa Kantriders i „kapetan“ Joso Krmpotić. Publika nije krila oduševljenje kada su „Karoline Riječke“ okupirale prostor Trga Republike Hrvatske i oduševile modnim kreacijama. Naime, Udruženje obrtnika Rijeka je modnom revijom željelo dati doprinos Gradu Rijeci kao nosiocu prestižne titule Europske prijestolnice kulture i – uspjelo mu je!

600 porcija jote, ili kako je popularno nazivaju zimskom kraljicom stola u Primoraca, Istrana i Bodula, uz palentu kompiricu kuhali su riječki obrtnici uz pomoć učenika iz Ugostiteljske škole Opatija. U padeli promjera 1,5 metra „kuhalo“ se po 60 kg fažola i kupusa, po 20 kg dimljene vratine i kobasica, 7 kg pancete dok su po 20 kg brašna i krompira, maslac i sol miješali master chefovi za palentu kompiricu, članovi Udruge Palentar.

Završni „touch“ u kuhanju jote dali su trenutno „razvlašteni“ gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, načelnica općine Čavle Ivana Cvitan polić, načelnik općine Kostrena Dražen vranić, predsjednik Obrtničke komore Primorsko-goranske županije Dalibor Kratohvil, predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat, kraljica Dora i Meštar Toni te drugi uvaženi gosti, suradnici i prijatelji.

Predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka, Darko Sertić, posebno je ponosan što se radi o humanitarnoj, tradicionalnoj hvalevrijednoj manifestaciji, te kaže:

„Od 1. jote do danas prikupljeno je preko 131.000,00 kn.  Odlična posjećenost i prihvaćenost iste uz potporu Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke, te ostalih pokrovitelja, sponzora i partnera doprinjela je održavanju 14. po redu jote. Posjetio bih sve koji nisu mogli prisustvovati današnjoj manifestaciji, a željeli bi biti dio ove humanitarne priče, da humanitarna akcija traje do 15.03.2020. i da svoje dobrovoljne priloge mogu uplatiti na račun humanitarne manifestacije IBAN: HR5524020061500077751.“ 

„Ovom, prvenstveno humanitarnom, a zatim gastronomsko-turističkom manifestacijom riječki se obrtnici aktivno uključuju u život grada te doprinose afirmaciji i razvitku urbanog turizma kao orijentacije njegova budućeg razvitka.“- zaključuje Sertić.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram