Povežite se s nama

Posljednjeg dana prijelaznog roka Bertoša i HNK Rijeka sporazumno su raskinuli ugovor. Bertoša je u dresu Rijeke skupio 50 utakmica, 34 u prvenstvu, osam u Kupu Hrvatske, te osam u europskim natjecanjima. Krajem svibnja 2013. stigao je u Rijeku iz Širokog Brijega. Bertoša  je igrao za kadete i juniore Rijeke da bi u seniorskom sastavu debitirao u pobjedi nad Kamen Ingradom 2:0 – 19. svibnja 2007. godine.

– Zahvalio bi se svima  u klubu, trenerima, predsjedniku Damiru Miškoviću, svima koji su bili na raspolaganju. Veliko hvala i navijačima na podršci svih ovih godina, to nam svima puno znači, rekao je Mateo Bertoša koji je bio dio najvećih klupskih uspjeha u proteklom periodu.

Bertoša je tako s Rijekom osvojio Kup Hrvatske i Superkup, te u dva navrata igrao u skupinama Europske lige

– Bilo je puno lijepih i dobrih utakmica, od Lyona do Betisa, dva trofeja. Naravno, ne smijem zaboraviti ni Stuttgart gdje sam sjedio na klupi, ali to je bio najbolji osjećaj kada smo ušli u Europsku ligu, ustvrdio je Bertoša.

– Pronašli smo zajednički jezik, izašli smo Mateu u susret budući da je u godinama u kojima želi okušati se u nekoj drugoj sredini i izboriti standardno mjesto u momčadi, rekao je Ivan Mance, zamjenik sportskog direktora.

HNK Rijeka