Povežite se s nama

U subotu, 27. siječnja 2018. s početkom u 22 sata, Klub. ispod The Beertije na Trsatu ugostit će Mayales.

Pravo je čudo da bend predvođen Petrom Beluhanom (a kojeg čine Vlado Mirčeta, Luka Geček, Jure Ferina, Pavle Miholjević, Edi Grubišić Cipal, Roni Nikolić, Ivan Božanić i Nikolina Kovačević) prvi puta stupa na riječko tlo, no godinu je najbolje početi ispravljanjem grešaka.

Njihov „Simbol za sunce“ prošle je godine bio i simbol za odličan album, a sunce ih je pratilo i na mnogim svirkama. Vrijeme je da i Rijeku obasja Mayalesovo sunce. ‘Drink-pop’ je opis koji su sami nadjenuli svojem izričaju, a ima tu, kako i priliči, i ponešto psihodelije.

Mayales svoje početke broji još od davne ’90., no prvi album slušali smo tek 1999. i njihali se uz neke od najljepših ljubavnih pjesama („Od ljubavi“, „Mogu i sama“…) Uslijedila je (pre)duga 13-godišnja pauza, a potom pjevačko kormilo preuzima Petar Beluhan. Objavljuju „2“ i pokoravaju scenu koja ih, hvala svemiru, nije zaboravila. Tim albumom na svoje police pospremaju tri Porina, a četiri godine kasnije putanja Mayalesa okreće se prema „Simbolu za sunce“. Pjesmama „Danas smo happy“, „Roadie“, „Malena“ i „Bum Bum Bum“ učvršćuju svoju poziciju na acid-psihodeličnoj-jazz sceni.

Ulaznice po 30 kn su u pretprodaji na šanku The Beertije, u Dallas music shopu te online na entrio.hr . Na dan koncerta za ulaz će biti potrebno izdvojiti 40 kn.