Povežite se s namaGrad Rijeka kroz projekt “Rijeka – zdravi grad” podržava rad Udruge “Joga u svakodnevnom životu” pa se već četiri godine organizira besplatno vježbanje joge za osobe starije od 50 godina i za studente.

Udruga „Joga u svakodnevnom životu“ i ove će godine, treći put zaredom, obilježiti Međunarodni dan joge, 21. lipnja. Ujedno, ove se godine obilježava i 25 godišnjica otkad se u Rijeci vježba po sustavu Joga u svakodnevnom životu te je na Korzu priređena i prigodna izložba fotografija popraćenih tekstom, autora Marka Gracina i Slavice Mrkić  Modrić.

Program obilježavanja Međunarodnog dana joge najavili su danas u Informativnom centru Grada Rijeke  Neven Tomašić, predsjednik Udruge „Joga u svakodnevnom životu“, Maja Stošić, koordinatorica obilježavanja Međunarodnog dana joge za Rijeku, Jadran Mandekić, voditelj projekta „Rijeka – zdravi grad“ i Slavica Mrkić Modrić, novinarka „Novog lista“.

-Međunarodni dan joge i ove ćemo godine u Rijeci obilježiti prezentacijama vježbi joge i zajedničkim vježbanjem građana na Korzu, između zgrade bivše pošte i Robne kuće Ri, u srijedu 21. lipnja  s početkom u 9 sati – kazala je M. Stošić dodajući da je pokrovitelj obilježavanju Dana joge Veleposlanstvo Republike Indije u Hrvatskoj i Grad Rijeka. Nakon vježbanja, na Korzu će se svečano otvoriti izložba fotografija na kojima će Riječani imati priliku vidjeti svoje sugrađane koji vježbaju jogu u sklopu projekta „Rijeka – zdravi grad“. – Ovo je vrlo zanimljiva izložba jer slikom i riječima sudionika govori o utjecaju vježbanja joge na zdravlje i život pojedinaca  – rekla je M. Stošić .

– Međunarodni dan joge odabran je kao najprigodniji datum za otvorenje izložbe i prezentaciju projekta „Vježbajmo jogu u svakodnevnom životu za zdravi grad“ koji je dio projekta „Rijeka – zdravi grad“.  Grad Rijeka već četiri godine podržava aktivnosti Udruge „Joga u svakodnevnom životu“ organiziranjem besplatnih vježbi za osobe starije od 50 godina i za studente i svi koji to žele mogu vježbati u dvorani „Joga u svakodnevnom životu“ na Pećinama ili u Sportskom centru Zamet –  kazao je J. Mandekić pozivajući Riječanke i Riječane da se uključe u vježbanje. Također, Udruga je već dvije godine svojim projektom vježbanja uključena i u programe zdravstvene zaštite i socijalne skrbi Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb.

Govoreći o sustavu vježbanja „Joga u svakodnevnom životu“ N. Tomašić kazao je da se u Hrvatskoj po tom modelu vježba tri desetljeća, a u Rijeci 25 godina. – U tom je razdoblju više od 1000 ljudi otkrilo blagodati vježbanja joge, a riječ je o ljudima svih starosnih dobi i među osobama koje vježbaju su i osamdesetogodišnjaci – kazao je Tomašić.

Jedna od osoba koje su otkrile „novi svijet“ upravo kroz jogu je i novinarka Slavica Mrkić Modrić koja kao suautorica izložbe fotografija djelić priče o Riječankama i Riječanima koji vježbaju jogu donosi na Korzo.

Početak obilježavanja Međunarodnog dana joge u Rijeci je u srijedu, 21. lipnja u 9 sati na Korzu, a nakon prezentacije vježbi i zajedničkog vježbanja i fotografiranja svih prisutnih građana, svečano će se otvoriti izložba  „Vježbajmo jogu u svakodnevnom životu za zdravi grad“.

Grad Rijeka