Povežite se s namaNa pet i pol godina zatvora nepravomoćno je osuđen Amel Kasumović, 35-godišnji mesar iz Klane kojemu se na Županijskom sudu u Rijeci treći put sudilo zbog silovanja maloljetnice.

Sudac Saša Cvijetić, koji je presjedavao sudskim vijećem, potvrdio je tako lanjsku odluku s kraja travnja koju je zbog proceduralne pogreške poništio Vrhovni sud, a Kasumović razriješenje postupka u istražnom pritvoru čeka od 23. travnja 2013. i to će mu vrijeme biti uračunato u odsluženje kazne ako postane pravomoćna. Riječ je o slučaju od 17. kolovoza 2005. Prema optužnici, Kasumović je tog dana oko 21.30 sati predložio 16-godinjoj djevojci da s njim ode autobusom do Škurinja, pod izgovorom da treba preuzeti mobitel iz servisa.

Pristala je na to, a kada su stigli na Škurinje pozvao ju je na kavu u stan njegove tadašnje djevojke koju je 16-godišnjakinja poznavala. Otišla je s njim, ne sumnjajući u njegove namjere, a tada je u stanu, prema optužnici, iskoristio snagu i silovao je unatoč njezinim molbama da to ne čini.

Djevojka je slučaj policiji prijavila više od godinu dana nakon tog događaja, kada je osjetila određene zdravstvene probleme. Počela je trpjeti posljedice psihičke traume koju više nije mogla potiskivati. U istrazi, mesar iz Klane branio se šutnjom.

S obzirom na delikatnost kaznenog djela i dob žrtve javnost je bila izuzeta iz suđenja. Prema neslužbenim informacijama, svjedočile su žrtvine prijateljice, kao i sama žrtva te brat optuženog i njegova supruga.

Prema jednoj strani, radilo se o silovanju, a Kasumovićeva rodbina tvrdila je da je bila riječ o dobrovoljnom odnosu. Amelu Kasumoviću preostaje mogućnost žalbe na nepravomoćnu presudu.

Jutarnji list