Povežite se s nama

Iza gotovo svakog uspjeha mladog talenta, kriju se roditelji koji svoje dijete podržavaju i usmjeravaju. Kristina i Igor Negovetić roditelji su novootkrivenog pjevačkog talenta Mije i njezine mlađe sestre Lane, koja, mišljenja je tata Igor, također ima pjevački talent koji prožima obitelji. Kako je biti roditelj mlade zvijezde u usponu i koji su svakodnevni izazovi, otkrio nam je Igor Negovetić.

Prije svega, čestitke ponosnim roditeljima na prepoznavanju potencijala Mije i radu na njezinom talentu. Kako ste uopće „otkrili“ njezin pjevački potencijal?

“Kao prvo, hvala na čestitkama! Ipak, ne bih rekao da se ovdje radi o klasičnom „otkrivanju“ talenta. Kod nas se u obitelji često znalo lijepo pjevati, tako da nije bilo ništa previše čudno što i Mia, a i njena mlađa sestra Lana, imaju osjećaj za ritam i sluh za glazbu.”

Jeste li vodili Miju u pjevačkom smjeru kroz zborove, satove pjevanje?

“Ne, Mia nikad nije pohađala satove pjevanja.”

Vjerujete li da je njezina pjevačka mogućnost nasljedna ili je riječ o radu i vježbi?

“Vjerujemo da Mia u sebi ima „ugrađen“ gen za glazbu. Vjerojatno je dijelom od nas naslijedila taj gen, jer je supruga svojevremeno pjevala u crkvenom zboru, kasnije i u bendu, a i ja sam svojevremeno svirao i pjevao. Moguće je da se to sve skupa u Miji nekako povezalo, samo što je ona to ipak „dignula“, kako se čini, na malo višu razinu.”

Je li bilo teško uskladiti Mijine školske obaveze s pjevanjem? Što je s Vašim obavezama?

“Pa i nije toliko teško osim što ima puno „posla“ na svim poljima i nije nam dosadno.  Ponekad se tih poslova zaista nakupi, ali u obitelji svatko na svoj način preuzima dio „tereta“ pa je nekako lakše. Mia je odgovorna prema svojim školskim obavezama jer je svjesna da joj je škola jedini pravi „posao“. S druge strane, mi smo primorani odbiti veliku većinu poziva za Mijine nastupe, jer smatramo da bi u protivnom zaista bilo kontraproduktivno, kako za Miju, koja je u relativno osjetljivoj dobi, tako i za nas. Naravno da stojimo iza nje po pitanju pjevačkih i gimnastičkih obaveza, ali nastojimo da sve ipak ostane u nekim normalnim granicama. Međusobnim razgovorima pokušavamo moguće pogreške svesti na najmanju moguću mjeru.”

Kako je protekla organizacija i logistika posjeta SAD-u?

“Prilikom organizacije puta u SAD razmijenili smo jako puno e-mailova s raznim službama u SAD-u koje su bile uključene u Mijino sudjelovanje na showu „Little Big Shots“. Više puta smo razgovarali putem Skypea. Nakon što su prošle te formalnosti, sve ostalo je bilo u prvom redu jedan lijepi izlet, a nakon toga i jedan lijepi Mijin nastup. Sve u svemu, zanimljivo novo iskustvo, kako za Miju, tako i za mene koji sam tamo s njom proveo devet dana.”

negovetici

Imate li administrativne prepreke s obzirom da je Mia maloljetna?

“Proučili smo određene zakone koji se tiču nastupa maloljetne djece i koliko mi se čini, nema prepreka za njene nastupe. Mislim da je u takvim situacijama važno da roditelji, koji ipak najbolje poznaju svoje dijete, što je moguće bolje procijene koliku i kakvu će reakciju pojedina „akcija“ kod djeteta izazvati. Tu je situacija zaista individualna, po mom mišljenju.”

“Mi nismo ljudi kojima je medijska eksponiranost jako bitna stvar u životu. Možda će netko shvatiti drukčije, jer je Mia u zadnje vrijeme jako eksponirana, ali to samo znači da ne okrećemo leđa novonastaloj situaciji. Svakako brinemo da to ipak ostane, kao što sam rekao, u „normalnim“ okvirima. Mijin život izvan pozornice je život kakav vodi bilo koje drugo dijete. Nastojimo joj usaditi one vrijednosti koje smatramo ispravnima, biti pametno ponizan, suosjećajan prema drugima, skroman, cijeniti obiteljske vrijednosti… Ukratko, one vrijednosti koje smo mi naučili od svojih roditelja, a koje su se u današnje vrijeme nekako izgubile i okrenule u nekom drugom smjeru.. “

“Vrijeme će pokazati koliko ćemo u tome uspjeti, mada je Mia karakterno takva da nam je „posao“ u tom smislu zaista olakšan. Ona može na neki način lebdjeti na pozornici, ali izvan nje nastojimo je držati čvrsto s obje noge na zemlji.”

U jednom intervjuu, Mia je izjavila kako želi biti slastičarka. Hoćete li ju ipak usmjeravati k pjevačkome putu?

“Ha, ha… Ona je već sama sebe usmjerila na pjevački put, ali ako sutra odluči taj put promijeniti, naravno da ćemo je podržati i u tome i kupiti joj 100 kg brašna umjesto novog mikrofona, da se slikovito izrazim.”

Nedavno je Mia imala prvi samostalni koncert. Čija je bila ideja i kako je prošla realizacija koncerta?

“Da, koncert je održan u Opatiji, a ideja je došla od gospođe Rajne Miloš, ravnateljice Festivala Opatija s kojom je Mia već imala nekoliko lijepih suradnji. Prema reakcijama ljudi, realizacija je prošla zaista dobro zahvaljujući trudu svih uključenih u tu  priču.”

Kako je Mia izabrana za pjevanje hrvatske himne?

“Mnogi često povezuju pobjedu na Zvjezdicama s pjevanjem himne na Mimohodu. Prava istina je da je nastup na Mimohodu dogovoren s redateljicom Petrom Radin mjesecima prije Mijine prijave na Zvjezdice, tako da mi u Beogradu na snimanju Zvjezdica nikome nismo govorili o Mimohodu, a na Mimohodu nitko nije znao da je ona već tada pobijedila na Zvjezdicama (zbog ugovora). Mia je za pjevanje himne na Mimohodu izabrana izravno od redateljice koja je ideju podijelila najprije s nama,  pa onda i s organizacijskim odborom Mimohoda.”

Biste li podržali Miju da odluči pjevati potpuno drugačiji žanr poput punka ili metal glazbe?

“Zanimljivo pitanje, ali odgovor je „da“,  isto kao što bi je podržali i da odluči pjevati „cajke“, mada se navedeni žanrovi, dobro ste pogodili, baš i ne „poklapaju“ s našim ukusom.”