Povežite se s nama

Vijesti

Mićović: U petak je oboren rekord u jednom danu, u Centru Zamet cijepljene 2442 osobe

Objavljeno

na
U eksponencijalnom smo rastu novo zaraženih koronavirusom što potvrđuje i prošli tjedan kada je zabilježen porast od 51 posto novih slučajeva, rekao je ravnatelj NZZJZ PGŽ Vladimir Mićović. Dodao je da je dobra vijest što je situacija s hospitaliziranim osobama oboljelih od koronavirusa još uvijek stabilna premda je blagi rast ipak prisutan.

„Konkretno, prošlog tjedan imamo 11,95 posto porast hospitaliziranih osoba. Danas ih 42 novooboljelih, u KBC Rijeka 125 je osoba hospitalizirano od kojih je 12 pacijenata na respiratoru. Tijekom jučerašnjeg dana umrle su, nažalost, tri osobe, rekao je Mićović. Istaknuo je i dobar odaziv na cijepljenje pa je tako u petak 7. siječnja oboren rekord od 2442 osobe cijepljene u jednom danu samo u Dvorani Zamet.

Istaknuo je da PGŽ ima procijepljeno 70 posto odraslog stanovništva po čemu smo u samom vrhu u državi. Pozvao je i sve kojima je prošlo tri mjeseca od drugog cjepiva da se dođu cijepit takozvanom booster dozom te dodao da je za sve nepokretne i slabo pokretne osobe organizirano cijepljenje kod kuće.

Na pitanje novinara ima li i kod nas naručivanja za testiranje odgovorio je da su timovi jako dobro organizirani te da će svi koje uputi liječnik ili posumnjaju da su zaraženi u istom danu biti i testirani. Rekao je i da će danas na punktu kod Doma zdravlja testiranje bit moguće sve do 18 sati, jednako kao i cijepljenje u Dvorani Zamet.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram