Povežite se s nama

Crna kronika

Migrant u Gorskom kotaru je upucan “uslijed spleta nesretnih okolnosti”

Objavljeno

na


Ravnateljstvo policije ovog se četvrtka napokon detaljnije oglasilo o incidentu koji se dogodio na području Gorskog kotara akd je jedan ilegalni migrant upucan, a kako se to dogodilo otkrivaju u svom priopćenju:

“Stručni tim je utvrdio da se policijski službenik koji je radio na suzbijanju nezakonitih migracija, 16. studenog 2019. godine, oko 16,50 sati, na planini Tuhobić, odvojen od ostatka skupine policijskih službenika, zatekao okružen grupom od dvadesetak nepoznatih osoba za koje je posumnjao da radi o nezakonitim migrantima, što se kasnije i potvrdilo.

Navedena se skupina kretala u njegovom smjeru te im je policijski službenik na hrvatskom i engleskom jeziku izdao naredbu „STOJ POLICIJA“, a koju je ponovio više puta.

Unatoč višestruko izrečenim naredbama, osobe se nisu zaustavile već su se oglušile na izdane naredbe i nastavile kretati prema policijskom službeniku, a zbog čega je on, s ciljem traženja pomoći ostalih kolega koji su se nalazili izvan njegovog vidokruga, iz službenog vatrenog oružja, ispalio pojedinačne hitce u zrak, nakon čega se skupina osoba razbježala.

Neposredno nakon ispaljenih hitaca u zrak policijskom je službeniku, zbog mokrog i klizavog tla, noga upala među stijene pa je pao na tlo, a istovremeno, prije nego je uspio zakočiti službeno oružje, dolazi do slučajnog ispaljenja jednog streljiva. Policijski službenik je prilikom pada lakše ozlijeđen.

Prema Izvješću Stručnog tima do ozljeđivanja osobe nije došlo zbog uporabe vatrenog oružja kao sredstva prisile, već uslijed spleta nesretnih okolnosti, nakon što je policijski službenik, sukladno članku 93. stavku 3. alineji 2. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima (NN 76/09, 92/14, 70/19), ispalio pojedinačne hitce radi traženja pomoći, a što se ne smatra uporabom vatrenog oružja kao sredstva prisile.

S obzirom da su u tijeku izvidi koji se provode u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom, sadržaj priopćenja sažet je na okolnosti događaja koje se u ovom trenutku mogu objaviti, a bez prejudiciranja ishoda izvida”, poručuju iz policije.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram