Povežite se s nama

Vijesti

Milanović posjetio Sveučilište, ali nije odolio ni kavi na sunčanom Korzu

Objavljeno

na
U sklopu posjeta Primorsko-goranskoj županiji, predsjednik RH Zoran Milanović posjetio je i Sveučilište u Rijeci.

Predsjednika RH i njegove suradnike primili su rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija sa svojim suradnicima i predstavnicima gospodarstva. Tom prigodom prezentirane su aktivnosti i projekti koji se na Sveučilištu provode u sklopu programa transfera znanja prema gospodarstvu, za što je predsjednik iskazao veliko zanimanje.

Rektorica je sveobuhvatno predstavila aktivnosti i suradnji Sveučilišta u Rijeci s gospodarskim partnerima, nacionalnim tijelima te lokalnom i regionalnom zajednicom, a prorektor za strateške projekte prof. dr. sc. Saša Zelenika predstavio je projekt European Digital Innovation Hubs te aktivnosti transfera znanja na riječkome Sveučilištu.

Također su predstavljeni i najznačajniji gospodarski partneri Sveučilišta u Rijeci: Jadran galenski laboratorij, kojeg je prezentirao predsjednik Uprave Ivo Usmiani, zatim Luerssen Designe Center Kvarner/Maritime Center of Excellence Kvarner, kojeg je predstavila izvršna direktorica dr. sc. Teuta Duletić, potom tvrtka Gitone Kvarner o kojoj je govorila izvršna direktorica Ana Odak, kao i tvrtka Ericsson Nikola Tesla o kojoj je izvijestila direktorica Gordana Kovačević te tvrtka Infobip o kojoj je više rekao član Uprave Marin Bezić.

Uz članove akademske zajednice i partnere – gospodarstvenike, zatvorenom sastanku prisustvovali su i predstavnik Ministarstva znanosti i obrazovanja, dr. sc. Hrvoje Meštrić, ravnatelj Uprave za znanost i tehnologiju te čelnici regionalne i lokalne uprave, župan primorsko-goranski Zlatko Komadina kao i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović.

Prije posjeta Sveučilištu, predsjednik RH se zadržao u neformalnom susretu na Korzu s gradonačelnikom Filipovićem sa zamjenicima Sandrom Krpan i Goranom Palčevskim, gradskim vijećnikom Željkom Jovanovićem, županom Komadinom i bivšim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže