Povežite se s nama


Kandidatu lijeve koalicije Zajedno za bolju Opatiju, za opatijskog gradonačelnika, Fernandu Kiriginu, jučer su u Opatiji podršku dali predsjednik IDS-a i pulski gradonačelnik Boris Miletić te potpredsjednik SDP-a i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina. Nakon toga su odaslali i priopćenje za medije koje prenosimo u cijelosti:

“Ova dva izborna pobjednika došla su podržati Kirigina kao novo lice koje Opatiji može dati novu snagu. Miletić je dodao da je IDS snažno prisutan na Liburniji te da je siguran kako IDS zajedno s lijevom koalicijom, koju uz SDP čine HNS, HSU, PGS, NS-reformisti i HSS, može dati značajan doprinos boljem i bržem razvoju Opatije. Fernando Kirigin ponovio je da su odrednice njegovog programa usmjerene prema ljudima. “Do sada smo izgradili puno betona, a sada ljude stavljamo na prvo mjesto i betonu dajemo sadržaj, da bismo ljude zadržali u Opatiji, pogotovo one mlade”, rekao je Kirigin.

Predstavnici koalicije Zajedno za bolju Opatiju družili su se s građanima na štandu na opatijskom mrkatu, u akciji nazvanoj “Biram Fernanda”. Na štandu su građani mogli kušati maslinovo ulje i vino iz opatijskog zaleđa, čime se ukazalo na dio predizbornog programa koalicije pod nazivom »Opatija: grad i selo«. Planira se, naime, spojiti poljoprivrednu proizvodnju i ugostiteljsku ponudu u turističkim i ugostiteljskim objektima, poticati proizvodnju zdrave hrane te formiranje nasada autohtonih vrsta u opatijskom zaleđu i pokazati da i Veprinac, Poljane, Oprič i Dobreć imaju velik, ali nedovoljno iskorišten razvojni potencijal”, navodi se u priopćenju.