Povežite se s nama

Sport

Miletić: U Rijeci partija i sateliti godinama sustavno uništavaju amaterski i vrhunski sport

Objavljeno

na

Miletić s ekipom KK Kastav
Riječki sportski savez ovog se tjedna pobunio protiv mjera Nacionalnog stožera kojima su većini sportaša zabranjeni treninzi, no i u samom riječkom sportu posljednjih je dana bilo dosta podjela zbog sve manjeg iznosa koji se iz gradskog proračuna izdvaja za sport.

To je motiviralo i jednog od kandidata za novog riječkog gradonačelnika Marina Miletića, inače košarkaša KK Kastav, da prokomentira ovu temu:

“U ovo zahtjevno vrijeme kada nam treba svima zajedništvo, dobro je progovoriti o važnosti sporta. Riječkim sportašima, amaterskim i vrhunskim je još teže nego u ostatku Hrvatske. Jer u Rijeci partija i njezini sateliti godinama sustavno uništavaju amaterski i vrhunski sport – ponovit ću: sustavno. Kada bih bio slikovit mogao bih reći da se utopljeniku nije niti slamka spasa pružila nego mu se stalo partijskom čizmom SDP-a i njegovih satelitića na glavu.
Klubove se dovelo do uništenja, djecu i mlade se zatvara u stanove kako bi valjda držali neslavno mjesto pri vrhu po pretilosti i boleštinama. Ipak, sportaši su fajteri. Izdržati će još do kraja svibnja 2021.

Potičem sve građane koji su zdravi i mogu, pazite na fizičku distancu, čuvajte se, ali se krećite. Šetajte i trčite parkovima i šumama. Radite sklekove i čučnjeve, trbuh i leđa – doma u stanu. Može se!
A moji Riječani… čujem da se uznemirila klika. Krakovi hobe se tresu. Neka. Uvijek se uznemire ljudi kada je neka sjena uokolo. Kada su sami u nekom polumraku. Upalit ćemo svjetlo. Reflektore, točnije.

Mi pak mirno spavamo. U lipnju 2021. ćemo početi ostvarivati cijeli novi sustav sporta sa vrhunskim stručnjacima koji će napokon sport kao takav dovesti tamo gdje mu je i mjesto – u fokus Gradonačelnika i njegovog tima za sport.

Bit će mi čast skrbiti za zdravlje mojih Riječana potičući amaterski sport i sport kao takav! Djecu i mlade programima i projektima motivirati na šetnje, planinarenje, bavljenje amaterskim i vrhunskim sportom. Sportaši, kada preuzmem Grad, nikada više neće biti ostavljen! A ja ću s vama, prvi kao Gradonačelnik biti u sportu 100%”, poručio je Miletić.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram