Povežite se s namaTijekom boravka u Rijeci ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniš Hajdaša Dončić sastao se s gradonačelnikom Rijeke Vojkom Obersnelom na radnom dogovoru. Teme sastanka bile su realizacija izrade Glavnog plana razvoja riječkog prometnog pravca na području grada Rijeke, čiji je nositelj Grad Rijeka, zatim dinamika izgradnje ceste D 403 koja će povezati zapadni dio riječke luke i novi terminal na Zagrebačkoj obali s riječkom zaobilaznicom i nastavak obnove državnih cesta u Rijeci.

Kroz Glavni plan razvoja riječkog prometnog pravca na području Grada Rijeke izrađuje se dokumentacija s ciljem unaprjeđenja povezanosti različitih prometnih sustava, javnog i gradskog, odnosno regionalnog prometa te će se valorizirati realizirani projekti na ovom području. Radi se o projektu kojim će Grad Rijeka izraditi plan prometnog razvoja na području Rijeke i okolnih gradova i općina, a sufinancira ga ministarstvo prometa.

Ministar i gradonačelnik, u pratnji ravnatelja Lučke uprave Rijeka obišli su i terminal Brajdica te se sastali s čelnikom tvrtke Jadranska vrata koja je koncesionar na tom terminalu.

Grad Rijeka