Povežite se s nama


Ministar kulture Zlatko Hasanbegović sastao se u utorak u Zagrebu s riječkim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom i pročelnikom Odjela gradske uprave za kulturu Ivanom Šararom s kojima je razgovarao o riječkom HNK i nastavku suradnje Ministarstva i grada Rijeke u projektu Rijeka – EPK 2020.

Ministar Hasanbegović izvijestio je riječkoga gradonačelnika Obersnela o kriterijima raspodjele sredstava Ministarstva kulture za 2016. godinu za program Hrvatskoga narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci, a riječki je gradonačelnik ministra upoznao s imenovanjem v.d. intendanta HNK-a Ivana pl. Zajca te najavio skoro raspisivanje natječaja sukladno zakonskim odredbama, priopćilo je Ministarstvo kulture.

U razgovoru je istaknuta obostrana volja za nastavak suradnje između Grada Rijeke i Ministarstva kulture u projektu Rijeka ­- Europska prijestolnica kulture 2020. te je dogovoren skori sastanak ministra i gradonačelnika u Rijeci, na kojem bi se dogovorili konkretni zajednički EPK projekti za proračunsku 2017. godinu, dodaje se u priopćenju, a prenosi HRT.