Povežite se s nama

Vijesti

Ministar turizma Gari Cappelli posjetio Kraljevicu

Objavljeno

na
Ministar turizma Gari Cappelli posjetio je danas Kraljevicu gdje se sastao s gradonačelnikom Kraljevice Daliborom Čandrlićem, direktorom Turističke zajednice grada Kraljevice, Robijem Krulićem te zamjenicom gradonačelnika Paulom Vučković s kojima je razgovarao o razvojnim projektima na području Kraljevice te dosadašnjim turističkim rezultatima. Ministar Cappelli pohvalio je inicijative i nastojanja grada u daljnjem razvoju turizmu te istaknuo važnost kontinuiranog unapređivanja kvalitete i stvaranja novih sadržaja.

„Kraljevica ima bogatu povijest i kulturnu baštinu koja se može valorizirati u turističke svrhe, velikane Zrinske i Frankopane, tradiciju brodogradnje koja je ovdje još uvijek prisutna. Ovdje su i veliki potencijali za razvoj zdravstvenog turizma, a geografski položaj Kraljevice, blizu zračne luke na Krku koja bilježi stalni rast u prometu putnika, sigurno će doprinijeti da se ovaj grad dodatno turistički pozicionira. Želimo pozicionirati Hrvatsku kao aviodestinaciju i upravo zato ulažemo 30 milijuna kuna kako bi privukli goste iz čitavog svijeta“, istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli nadodavši kako je Ministarstvo turizma tijekom protekle dvije godine u Primorsko-goranskoj županiji godine sufinanciralo projekte ukupne vrijednosti više od 12 milijuna kuna.

U nastavku posjeta Kraljevici, ministar Cappelli obišao je posjetiteljski centar kulturne rute ‘Putovima Frankopana’ u dvorcu Nova Kraljevica, inspiriran ostavštinom slavne hrvatske obitelji Frankopan. Projekt “Putovima Frankopana” pokrenut je s ciljem obnove i održivog korištenja frankopanske materijalne i nematerijalne baštine te stvaranjem mreže inovativnih i visoko doživljajnih kulturnih i turističkih sadržaja utemeljenih na baštini Frankopana, a sama kulturna ruta vodi kroz 17 kaštela i 3 sakralna kompleksa od Krka, Vinodola do Gorskoga kotara.

Nadalje, ministar Cappelli obišao je i kamp Oštro koji je 2010. i 2011. godine u cijelosti preuređen s potpuno novo uređenim kamp jedinicama, sanitarnim čvorovima i instalacijama. Kamp može ugostiti do 894 osobe, odnosno ima 298 kamp jedinice.

Osim toga, ministar Cappelli obišao je i hotelsko naselje Uvala Scott smješteno u uvali Dubno. Ugostiteljski objekt raspolaže s 253 dvokrevetnih soba od toga 118 superior soba, 135 standard soba, 2 hotelska apartmana i 17 superior apartmana (2+2), a objekti su povezani središnjim trgom.

„Zahvaljujem ministru što je pronašao vremena i došao u grad Kraljevicu. Danas sam s ministrom imao radni sastanak i upoznao ga s projektima na području grada. Grad Kraljevica kreće s projektom “Putevima Frankopana”, odnosno obnovom dvorca Frankopan s okolišem, dvorca koji je svjedočanstvo opstojnosti hrvatskog naroda na ovim prostorima i vrijedna kulturna baština. Uređenjem dvorca dobit će se dodatna vrijednost i u turističkom smislu. Imamo namjeru prijaviti uređenje plaža na natječaj Ministarstava turizma te bismo dobivenim sredstvima također učinili pomak u tom smislu. Obišli smo važnije turističke točke kako bi ministar dobio sliku i informacije s terena. Veselim se unaprijed i nadam se da će se naša uspješna suradnja s Ministarstvom turizma nastaviti i u buduće“, izjavio je gradonačelnik Kraljevice Dalibor Čandrlić.

Prema podacima iz sustava eVisitor grad Kraljevicu od početka godine posjetilo je oko 16 tisuća gostiju koji su ostvarili 59 tisuća noćenja što predstavlja rast od 10 posto u dolascima, te 15 posto u noćenjima u odnosu na isto razdoblje protekle godine. Pritom, najveći broj noćenja ostvarili su posjetitelji iz Slovenije, Njemačke, Mađarske, Poljske, Češke, Austrije i Litve.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram