Povežite se s nama

Vijesti

Ministarstvo daje 17,5 milijuna kuna za obnovu luka i pomorskog dobra u PGŽ

Objavljeno

na


Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković potpisao je danas u Bakru ugovore i sporazume kojima je za obnovu luka i pomorskog dobra na području Primorsko-goranske županije dodijeljeno ukupno 17,5 milijuna kuna.

Ugovori su potpisani s ravnateljima županijskih lučkih uprava te načelnicima i gradonačelnicima obalnih gradova i općina, a uz ministra Butkovića i potpisnike, na svečanosti su sudjelovali i primorsko-goranski župan, Zlatko Komadina, saborski zastupnik Gari Cappelli te gradonačelnik Grada Bakra, Tomislav Klarić.

Podsjetimo, riječ je o projektu u sklopu kojeg Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture svake godine osigurava proračunska sredstva za sanaciju i rekonstrukciju objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja. Osim toga, značajna sredstva Ministarstvo ulaže i u sanaciju te rekonstrukciju pomorskog dobra u općoj upotrebi.

Konkretno, u Primorsko-goranskoj županiji dodijeljena su sredstva za projekte lučke i ribarske infrastrukture na području Krka, Raba, Crikvenice, Dobrinja, Bakra, Novog Vinodolskog, Rijeke, Mošćeničke Drage, Maloga Lošinja i Kraljevice.

Ukupna vrijednost svih ulaganja u lučku pomorsku infrastrukturu u Republici Hrvatskoj tijekom protekle dvije godine iznosi preko dvije milijarde kuna. Najviše se apsorbira upravo u Primorsko-goranskoj županiji – ovoga puta 17,5 milijuna kuna iz nacionalnih sredstava. Kada tome pridodamo sve aktivne projekte koji se financiraju iz europskih izvora riječ je o iznosu od gotovo 300 milijuna kuna“, istaknuo je nakon potpisivanja Ugovora ministar Oleg Butković.

Zadovoljstvo potpisanim Ugovorima izrazio je i župan Zlatko Komadina koji je zahvalio resornom Ministarstvu na tome što prepoznaje potrebe ulaganja u pomorsko dobro na području Primorsko-goranske županije.

Dodajmo ovome kako su sva gore navedena ulaganja dio velikog investicijskog ciklusa poznatog pod nazivom “Renesansa na hrvatskoj obali” u sklopu kojeg se provodi obnova luka od lokalnog i županijskog značaja. Projekti se najvećim dijelom financiraju iz EU fondova.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže