Povežite se s nama







Ministar turizma Gari Cappelli potpisao je danas ugovore za sufinanciranje tri plaže iz programa Fonda za razvoj turizma s područja Primorsko-goranske županije. Ministarstvo turizma tako će sufinancirati uređenje plaže Medveja u Medveji, plaže kod Hotelijerskog fakulteta u Iki te uređenje plaže na Bribirskoj obali – III.faza. Potpisu ugovora uz ministra prisustvovali su gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić, gradonačelnik Grada Novog Vinodolskog Velimir Piškulić te načelnik Općine Lovran Alan Sanković.

Odluka o odabiru projekata i dodjeli bespovratnih sredstava temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2016. donesena je početkom ovog tjedna, a odobrena su sredstva za sufinanciranje ukupno 32 razvojna projekta u ukupnoj vrijednosti od 17.367.000,00 kn za uređenje plaža, te izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju ili adaptaciju centara za posjetitelje i interpretacijskih centara, te njihovo opremanje multimedijalnom opremom.

“Sunce i more su i dalje najprepoznatljiviji proizvod Hrvatske kao turističke destinacije, a uređenjem plaža podići ćemo njegovu kvalitetu i konkurentnost. Ministarstvo turizma nastavit će raditi na unaprijeđenju javne turističke infrastrukture te poticati razvoj proizvoda privatnog sektora kroz naše projekte. Iz Državnog proračuna za 2017. godinu smo predvidjeli 5 milijuna kuna kojima ćemo financirati projekte javne turističke infrastrukture isključivo na turistički nerazvijenim područjima. Vjerujem kako će dijelovi ovi županije, kao što je primjerice Gorski Kotar kojeg ću svakako do kraja godine i službeno posjetiti, prijaviti kvalitetne projekte i na taj natječaj”, naglasio je ministar turizma Gari Cappelli.

Ministarstvo turizma iz Fonda za razvoj turizma ovom je odlukom sufinanciralo uređenje 16 plaža, od toga 4 plaže na kontinentu, što je novost u tom programu – Kupalište Slave Raškaj (Ozalj), Foginovo kupalište (Karlovac), Grad na Kupi II (Petrinja), Kupalište jezero (Orahovica) te plaža na Topoljskom Dunavcu (Općina Draž). Iz Fonda je financirano i 16 centara za posjetitelje odnosno interpretacijskih centara – primjerice Centar za posjetitelje Zagorja, interpretacijski centar Picokijade, Lovrakova družba budućnosti (Veliki Grđevac), interpretacijski centar termalne baštine u Lipiku, interpretacijski centar hrvatske prošlosti i budućnosti (Knin), interpretacijski centar memorijalnog spomen obilježja Domovinskog rata “Vodotoranj Vukovar”, centar za posjetitelje Splitsko-dalmatinske županije i drugi.