Povežite se s nama

Sport

Mišković: Igrači neka postupe prema savjesti, neću ih kazniti

Objavljeno

naSličnim modelom kao Dinamo, ali zasad bez raskola u momčadi i tjeranja trenera, režu se primanja članova Rijeke.

“Situacija će biti teška, možda i nikad kompliciranija jer ovu krizu osjetit će cijeli svijet, a predviđanja su trenutno nezahvalna. Ne znamo kada će se nogomet pokrenuti niti kako će završiti ova godina. Da bismo preživjeli, rezovi su nužni baš u svakom segmentu. I bez krize hrvatski nogomet i njegovi klubovi su rupe bez dna, mi odavno idemo prema amaterizmu”, kaže prvi čovjek Rijeke iz karantene u Dubaiju.

Sad je ispisao je i pozajmicu od 1,5 milijun eura zbogf nedospjele rate od transfera Bradarića u Cagliari.

Potom je putem video linka sazvao sastanak sa stručnim stožerom i radnom zajednicom kako bi ih izvijestio o trenutnom stanju i nužnim mjerama. Radna zajednica te zaposlenici omladinskog pogona do daljnjeg će primati plaću od 4000 kuna, nešto više od minimalca. Treneru Simonu Rožmanu u igračima predložio je da ostanu na jednoj trećini plaće, dok bi drugu dobili u periodu ljetnog prijelaznog roka.

“Planirao sam fantastičan prijelazni rok, a sad jurimo prema amaterizmu”

Trener Simon Rožman, koji se na sastanak prijavio iz Celja, odmah prihvatio rezove, dok se igrači trebaju izjasniti, piše Index.

“Nisam tražio da odmah donese odluke. Svatko ima pravo razmisliti u svoja četiri zida, ovo je izvanredna situacija. Važno je da smo u pristupu iskreni, kritično je i ne znamo što će biti. Nikada nismo tražili da nam netko nešto oprosti, ali nismo se ni razbacivali”, kaže Mišković.

Najskuplje plaćeni igrači Rijeke godišnje zarađuju oko 250 tisuća eura. Hoće li rezovi tih primanja biti dovoljni?

“Sve je moguće, čekaju nas velike promjene. Ovo je situacija koju još nitko od nas nije iskusio. Planirao sam ljetni prijelazni rok, očekivao sam da će biti fantastičan, a sada pričamo o amaterizmu. Za hrvatske klubove bilo bi najbolje da ne isplaćuju plaće igračima dok kriza ne prođe, da se pokušamo stisnuti i izdržati godinu dana s bitno manjim izdacima. No poštujem odluku svakog igrača. Ako nije suglasan s prijedlogom, neću nikoga kažnjavati niti će biti posljedica s moje strane za one koji se ne slažu s mjerama. Ponovit ću da je situacija kritična, a igrači neka postupe prema svojoj savjesti.”

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram