Povežite se s nama



U Rijeku su se vratili svi reprezentativci HNK Rijeke osim Josipa Mišića i Josipa Radoševića koji su i dalje u kadru izbornika Nenada Gračana te s mladom reprezentacijom Hrvatske u ponedjeljak od 17 sati u Ateni igraju protiv Grčke.

Po povratku u Rijeku razgovarali smo sa Matejom Mitrovićevim koji je prvi put bio dio A selekcije u kvalifikacijskoj utakmici. Dosad je igrao samo za mladu reprezentaciju te jednom kod izbornika Nike Kovača u prijateljskom susretu protiv Argentine

Pohvalio je atmosferu u reprezentaciji. “Cijeli tjedan je bilo zaista vrlo opušteno. Imalo smo dosta vremena i za razbibrigu, ali posljednja dva dana prije utakmice više ništa nije bilo isto. Ozbiljnost, koncentracija i potpuna posvećenost utakmici. Sami treninzi nisu bili previše fizički naporni, što je i normalno. Uglavnom se radilo na taktici.”

Od suigrača posebno je istaknuo veznjaka Real Madrida… “Modrić je klasa više. To se vidi na svakom koraku… On uvijek ima rješenje za svaku situaciju…”

Društvo u reprezentaciji činili su mu i suigrači – Ivan Vargić, Anas Sharbini, Ivan Tomečak, Marin Leovac. Nisu nastupili u pobjedi Hrvatske protiv Norveške (5:1), ali je svima je bila velika čast biti dio najbolje hrvatske reprezentacije.

“To je čast i za nas, ali i za Rijeku. I moram reći da mi je to uvelike olakšalo moj prvi boravak u reprezentaciji. Lijepo je kad Rijeka ima toliko reprezentativaca…”

Slijedi povratak u HNL, i odmah derbi protiv Dinama na Kantridi. “Što prije zaboraviti sve oko reprezentacije. Slijedi koncentracija na – subotu…”, zaključio je priču Mitrović.

HNK Rijeka