Povežite se s nama

Vijesti

Mjesni odbor tražio semafor kod dispanzera u Kumičićevoj ulici

Objavljeno

na
Gradska vijećnica Sabina Marov nedavno je gradonačelniku Marku Filipoviću uputila pisanim putem vijećničko pitanje o pješačkom prijelazu u Kumičićevoj ulici.

“Zašto se prilikom nedavnih označavanja brojnih pješačkih prijelaza zanemario pješački prijelaz na Krimeji kod dispanzera, odnosno zašto do sada nije postavljena bilo kakva signalizacija, primjerice podna svjetlosna, tzv. LED makeri, kako bi se povećavala uočljivost te se zaštitili svi sudionici u prometu, a posebice pješaci? Radi se o prometno frekventnom području, posebno osjetljivom, budući da se nalazi pored Zdravstvene ambulante, a i dio je puta mnogobrojnih sušačkih gimnazijalaca na putu do škole”, navodi se u pitanju.

Gradonačelnik je otkrio da je nadležni Mjesni odbor čak tražio postavljanje semafora na toj lokaciji.

“Stručne službe Trgovačkog društva Rijeka plus d.o.o. svakodnevno rade na poboljšanju prometne sigurnosti na području cijeloga grada. No, važno je napomenuti da se bilo kakva nova prometna rješenja ili projekti na povećanju sigurnosti u prometu, rade prema prioritetima mjesnih odbora i u suradnji sa stručnim službama grada Rijeke.

Na mjestu spomenutog pješačkog prijelaza Mjesni odbor tražio je postavljanje semafora, što znači da bi u tom slučaju trebalo semaforizirati cijelo raskrižje na relaciji Kumičićeva-Podvoljak. To bi pak rezultiralo usporavanjem prometa na glavnom smjeru, u Kumičićevoj ulici, koja je jedna od glavnih prometnica istočnog dijela grada.

Sukladno prioritetima za 2023.godinu Mjesni odbor Krimeja osigurao je sredstva, a usvojen je prijedlog za ugradnju termoplastičnog materijala crvene boje na tom pješačkom prijelazu. Tzv. crvene zebre dobro su prihvaćene u javnosti, jer ih karakterizira vrlo dobra uočljivost u svim vremenskim prilikama i veća trajnost u odnosu na klasične, bojane oznake. Na taj način povećat će se sigurnost pješaka na ovom frekventnom području”, odgovorio je Filipović.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

18.07.2024.

TD Rijeka plus obavještava javnost kako je izvršena preregulacija dijela ulice Kučićki put između Fužinske ulice i Ulice Kampanja. Dosadašnja dvosmjerna regulacija prometa postaje jednosmjerna i to iz smjera Fužinske ulice prema Ulici Kampanja.

Fiuman Plus

Društvene mreže