Povežite se s nama

Mozaik

Mlada riječka skladateljica i pjevačica Linda Uran samostalno objavila album prvijenac “Solo pjesme”

Objavljeno

na


Najpoznatiji hrvatski pjesnici i pjesnikinje dobili su novo, glazbeno ruho na izdanju “Solo pjesme” mlade skladateljice i pjevačice Linde Uran. Album sadrži čak 16 pjesama na tekstove Vesne Parun, A. G. Matoša, A. B. Šimića, Dobriše Cesarića, Drage Gervaisa te mnogih drugih koje je skladateljica, osim što je uglazbila, i otpjevala. Iako bi ovaj album žanrovski prvenstveno svrstali u ladicu s brojnim klasičnim djelima, svojom originalnošću, svježinom, ali i uvijek prisutnoj dualnosti unutar skladateljice same, uvelike odstupa od onog što se danas klasificira kao klasična glazba.

Ono što izdvaja ovaj album iz okvira klasične glazbe je upravo glazbena, karakterna, ali i folklorna šarolikost pjesama pa se tako na albumu nalaze i pjesme skladane u istarskoj ljestvici. Novo izdanje “Solo pjesme” donosi veliku svježinu na scenu hrvatske klasične glazbe, a ponajviše ostvaruje izuzetan doprinos u literaturi hrvatske solo pjesme, ne samo zbog svoje žanrovske šarolikosti, već upravo zato što je skladateljica sama i otpjevala te pjesme.

Prije albuma “Solo pjesme” objavljena je i autorska “Zbirka solo pjesama za glas i klavir” 2019. godine u izdavaštvu Ustanove Ivan Matetić Ronjgov, no zbog pandemije koronavirusa koncertna promocija zbirke predstavljena je tek krajem 2021. Nakon uspjeha sa zbirkom skladateljica je odlučila snimiti album s tim istim pjesmama pa se tako uz nju na klaviru nalazi pijanist Stipe Bilić, a na nekim pjesama pridružuju im se Tonka Javorović na violončelu te Mia Dugandžić Marić na violini.

Cijeli album sniman je uživo u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. Tonski snimatelji su Deni i Damir Ključarić koji su također bili zaduženi za mix i mastering, a produkciju potpisuje Linda Uran.

Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

28.11.2022.
Dana 29.11.2022.godine počinju radovi na održavanju kanalizacijskog kolektora u ulici Janka Polića Kamova. Za vrijeme izvođenja radova promet će se odvijati prema privremenoj prometnoj regulaciji, te se mole sudionici na poštivanje iste. Radovi će se provoditi u noćnom terminu (21-06 sati).Predviđeni završetak radova je 30.1.2023.godine

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram