Povežite se s nama

Mozaik

Mladež DVD-a Opatija sudjelovala u kampu u Fažani, pozivaju mlade da im se pridruže

Objavljeno

na


U periodu od 27.08. 2018. – 02.09.2018. članovi mladeži DVD-a Opatija zajedno sa svojim  voditeljima sudjelovali su u 11. smjeni 23. kampa vatrogasne mladeži HVZ-a u Fažani. Cilj kampa je bio da se sudionici kroz vježbe i igru, na zabavan način upoznaju s vatrogasnim vještinama te da steknu nova poznanstva i prijateljstva sa članovima  ostalih društava koja su sudjelovala u kampu. Aktivnosti su počinjale u 8 sati podizanjem zastave, nakon čega se odvijala nastava i praktične vježbe prema dnevnom rasporedu voditeljstva kampa. Obrađivane teme predavanja i vježbi su bile – strojevo pravilo, vježba za mladež na poligonu, vatrogasna vježba s motornom pumpom 3/1-A, ronjenje i spašavanje na vodi.

Treba  također istaknuti da se poseban naglasak dao na sportske aktivnosti, tako da se puno vremena provelo igrajući ekipne sportove i igre, razvijajući tako timski rad i kroz ovaj segment. Odbojka na pijesku, košarka, nogomet, samo su dio sportova koji su organizirano bili provođeni tijekom trajanja kampa.

Stjecanje i razvijanje radnih navika te samostalnost u obavljanju radnih zadataka kod članova mladeži poticano je kroz  aktivnosti oko uređenja okoliša kampa i provođenja svakodnevnih dužnosti i zadataka vezanih za nesmetano odvijanje programa kampa.

Uz sve navedeno, još uvijek se našlo dovoljno vremena za slobodne aktivnosti, druženje i igru. Svake večeri organizirane su tematske zabave, ples, izbor za mis i mistera kampa, izbor za najbolju frizuru, izbor za najbolju masku i karaoke natjecanje.

Kulturno-obrazovni dio nastave proveden je kroz obilazak i upoznavanje Fažane te kroz izlet u Pulu, gdje se uz stručno vodstvo osim najznamenitijih kulturno-turističkih atrakcija prošlo po skrivenim zanimljivostima grada.

“Obzirom da je naša smjena bila posljednja u ovoj sezoni aktivno smo sudjelovali u svečanosti zatvaranja ovogodišnjeg kampa kojoj su nazočili načelnik HVZ-a i ostali visoki dužnosnici i uzvanici.

Ovom prilikom, za kraj bih posebno pohvalio primjerno ponašanje i zalaganje svih naših članova mladeži, koji su i ovom prilikom pronijeli dobar glas i bili ambasadori našeg društva i grada”, istaknuo je voditelj mladeži DVD Opatija René-Raymond Gulin te je pozvao mlade u starosti od 6 do 16 godina da se uključe u rad njihovog vatrogasnog društva.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže