Povežite se s nama

Sport

Mlađi kadeti VK Primorja postali prvaci Hrvatske

Objavljeno

na
21. srpnja 2019. godine, na vrućem zagrebačkom terenu ŠRC Šalate, u podne krenula je finalna utakmica Kupa RH u vaterpolu za kategoriju Mlađih kadeta. Našim riječkim pulenima ovo je drugo finale ove sezone, protivnik je drugi, ali želja i borba je ista kao i u ožujku ove godine.

Nakon početnog izjednačenog rezultata primat vrlo brzo preuzima momčad predvođena trenerom Marijanom Pichlerom kojem je ovo još jedno u nizu uspješno privedeno finale.  Primorje Erste Bank – OVK POŠK 15:5, stajalo je na semaforu, a slavlje je moglo početi. Apsolutno zasluženo!

Nakon uvodne pobjede protiv Solarisa (10:22), finalisti iz OVK POŠKA uspjeli su pobjediti Primorjaše (8:10), završno treće kolo skupina završilo je s punim plijenom protiv ekipe Zadra (12:19). Četvrfinale je kao protivnika dovelo Jadrana iz Splita, a riječka parna lokomotiva uvjerljivija je rezultatom (19:6).  Zatim je uslijedilo polufinale, vjerojatno i najzanimljiviji dvoboj protiv ekipe Juga Croatia Osiguranja. U kuloarima prije utakmice i neformalnim razgovorima, ekipa Juga označena je kao vrlo ozbiljan suparnik koji je i pobjeđen uspješnijim izvođenjem peteraca na njihovom domaćem terenu. Vrlo izjednačena utakmica, finalnim rezultatom, pokazala je pravu snagu ekipe, Primorje poslala u finale, a Juga u borbu za broncu (9:14).

Sve ostalo je zapisano u zlatnoj medalji koju naši dečki ponosno donose na Kantridu. Iznimno smo ponosni na činjenicu da su dečki apsolutni prvaci Hrvatske jer su ostvarili pobjede u oba ciklusa natjecanja, a kao što smo prije naveli u uvodnoj objavi, igrači i ekipe se znatno mijenjaju u ljetnom i zimskom ciklusu, što je samo jedna od potvrda da je ovo jedna vrlo perspektivna generacija koja mora nastaviti svoj trud i razvoj i jednoga dana preuzeti prvu ekipu i donositi trofeje!

Za naglasiti je da je i na Kupu RH naš Mauro Dipić proglašen za najboljeg golmana, što je još jedan pokazatelj dobre pripreme naših igrača!

Iznimne pohvale na odličnoj atmosferi i ažurnom slanju foto materijala našim roditelja, vjerujemo da je u velikoj dozi doprinijelo da se naši dečki i na Šalati osjećaju kao da su na Kantridi, iznimne pohvale od strane Kluba!

Zadnje, ali ne manje bitno svima je poznat entuzijazam i efikasnost priprema treninga, utakmica i ostalog od strane Marijana Pichlera – Pihi hvala! I naravno neizostavan prateći član svake naše ekspedicije, faktor stabilnosti i mirnoće Željko Tonković – Taci hvala, poručuju iz kluba.

Zlatni dečki u sastavu: Antonio Broznić, Ivan Šurbek, Duje Tomić, Adriano Štimec, Gabrijel Burburan, Robert Bosner, Luka Franulović, Adriano Jušić, Borna Krota, Jan Jurasić, Viktor Tončinić, Matija Polonijo, Mauro Dipić, Ivan Uhač, Borna Margitić.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram