Povežite se s namaPredsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić sa suradnicima primio je kadete i juniore koji su na WAKO Europskom prvenstvu za juniore i kadete u kickboxingu ostvarili izuzetan uspjeh. Predsjednik skupštine čestitao je svima na lijepom uspjehu rekavši kako je u Europi prenesena lijepa slika o Primorsko-goranskoj županiji.

Na Europskom prvenstvu koje se održalo od 22. do 30.08. u San Sebastianu  u Španjolskoj nastupilo je 1391 natjecatelja iz 36 zemalja, a naši natjecatelji ostvarili su izuzetan uspjeh osvojivši dva prva, jedno drugo i šest trećih mjesta.

Europski medalje osvojili su:

  • Lorena Jurišić – prvo mjesto u kategoriji starijih kadetkinja light contact -55 kg,
  • Kristian Beneddetti – prvo mjesto u kategoriji juniora light contact -79 kg,
  • Sara Pešut – drugo mjesto u kategoriji starijih kadetkinja light contact -46 kg,
  • Mara Vicelja – treće mjesto u kategoriji starijih kadetkinja Light contact – 46 kg,
  • Lorena Jurišić – treće mjesto u kategoriji starijih kadetkinja Point -fight -55 kg,
  • Matea Miliša – treće mjesto u kategoriji starijih kadetkinja Light contact -55 kg,
  • Andrea Damjanović – treće mjesto u kategoriji starijih kadetkinja point fight -65 kg,
  • Nina Orlović – treće mjesto u kategoriji Juniorke Light contact -65 kg.
  • Kristijan Katušić – treće mjesto u kategoriji Juniori Light contact -63 kg.

Lorena Jurišić je nakon lanjskog osvajanja Svjetskog prvenstva te dva Svjetska kupa ove godine potvrdila da je najbolja natjecateljica u light contactu u ovoj kategoriji i postala europska prvakinja. Na svom putu redom je pobjeđivala u četvrtfinalu Talijanku Giorgiu Caputo odlukom sudaca 3:0, u polufinalu Irkinju Eadom Mc Crave odlukom sudaca 3:0, te u finalu odličnu Britankinju Nestu Baxter također jednoglasnom odlukom sudaca 3:0.

Najveće iznenađenje bio je Kristian Benedetti koji je na svom prvom velikom turniru uspio doći do kraja i osvojiti europsku titulu. Kristian je redom pobjeđivao u četvrtfinalu Turčina Hasana Adanca, u polufinalu Mađara Sandora Bardosija te u finalu Talijana Goffreda Franciona jednoglasnim odlukama sudaca od 3:0.

Osim natjecatelja Kickboxing kluba “Sušak” na Europskom prvenstvu nastupili  su i natjecatelji iz Kicboxing kluba “Draga” Rijeka te iz Kickboxing kluba “Malinska” Malinska. Iz KBK “Draga” Rijeka, Diana Halepović (starija kadetkinja, kat. – 42 kg) osvojila je zlatnu medalju u light contactu pobjedivši u finalnoj borbi  Andreu Tkalčević iz Zaboka i brončanu medalju u point fightu u istoj kategoriji te iz KBK “Malinska” Malinska Ela Znaor (starija kadetkinja light contact -50 kg) osvojila je treće mjesto.

U ime svih priljenih sportaša na pomoći se zahvalio predsjednik kixboxing saveza Primorsko-goranske županije Romeo Deša.

“Dugi niz godina PGŽ i sportski savez PGŽ primjer su u Hrvatskoj kako se odnosi prema sportu, a posebno prema malim sportovima. Kixboxing u Hrvatskoj jedan je od najtrofejnijih sportova i nije novost u našoj županiji, jer prvi svjetski prvak iz 1978. je Branko Žgaljardić  iz Rijeke. Danas u Primorsko-goranskoj županiji imamo 8 klubova koji pretežito rade s mlađim dobnim skupinama, a problem kod manjih sportova predstavlja rasipanje seniora”, rekao je Romeo Deša.

Na susretu se govorilo i o problemu financiranja pojedinih klubova. Fabijanić je pojasnio kako je proračunska politika Primorsko-goranske županije da se ne gleda kojem klubu se daju financijska sredstava već se izdvajaju sredstava za sport, a zatim ta sredstva raspoređuju županijski sportski savezi.