Povežite se s nama
Tijekom cijelog prošlog tjedna u makedonskoj prijestolnici održavalo se Europsko prvenstvo u kickboxingu za kadete i juniore. U Skoplje je stiglo više od 1.500 mladih boraca sa svih strana kontinenta, a u hrvatskoj reprezentaciji za svoje mjesto izborio se i mladi Opatijac Kristian Kolaj zahvaljujući tituli dvostrukog državnog prvaka ove godine.

Kolaj, koji je prošlog mjeseca napunio 18 godina, nastupao je u najatraktivnijoj disciplini, onoj po K1 pravilima. U svojoj kategoriji do 54 kilograma uspio je osvojiti bronačnu medalju, nakon što je u borbi za mjesto u finalnom meču ipak bio bolji Vadim Timoshenko. Radi se o ruskom reprezentativcu koji je kasnije i uvjerljivo osvojio zlatnu medalju u toj kategoriji, čime je samo doprinio da Rusija još jednom ukupno bude daleko najuspješnija nacija na nekom velikom međunarodnom kickboxing natjecanju.

“Odlazak na Europsko prevenstvo predstavljao je novi izazov. Otišli smo s ciljem da se vratimo s medaljom, ovog puta je bila brončana. Općenito na turniru konkurencija je bilo izuzetno snažna. Zadovoljan sam s rezultatom, ali znam da mogu i hoću bolje. Zahvaljujem svima koji su mi pružali podršku tijekom priprema, a posebno mom treneru Siniši Volareviću i svim članovima Opatija Fight Cluba”, rekao je Kolaj nakon što se vratio u Hrvatsku.

Vremena za odmor ipak nema previše, Kolaj bi u ring trebao ući ponovno već sredinom listopada s obzirom na to da se očekuje i njegov nastup na Opatija Fight Nightu 8.