Povežite se s nama

17-godišnji borac i član Opatija Fight Cluba, Kristian Kolaj, tijekom ovog je tjedna nastupao na Svjetskom prvenstvu u kickboxingu za kadete i juniore koje se održava u Irskoj.

Unatoč tome što je Kolaj bio među najmanje iskusnim borcima na SP-u u Dublinu s obzirom na to da je ipak počeo trenirati tek prije godinu dana, potvrdio je svoj talent te postići veliki uspjeh i osvojiti brončanu medalju.

Do bronce je stigao zahvaljujući pobjedi u četvrtfinalu po K1 pravilima gdje mu je protivnik bio znatno iskusniji azerbajdžanski borac Najimaddin Mammadzada. Nakon odrađene sve tri runde teške borbe suci su pobjedu dodijelili Kolaju.

U polufinalu opatijski junior za suparnika je imao Rusa Iliu Konobeeva, koji je bio jedan od nositelja skupine te je samim time u taj završni dio natjecanja plasiran direktno. Konobeev je uspješno iskoristio činjenicu da je bio odmorniji i potpuno bez ozljeda. Rus je bolje otvorio meč, no kako je vrijeme odmicalo Kolaj je ipak dizao tempo te je u posljednjoj rundi slavio, ali suci su prve dvije ipak bodovali za Konobeeva.

Uz Kolaja u Irskoj je bio njegov trener prof. dr. Siniša Volarević, a iz OFC-a ističu i kako žele zahvaliti gdinu. Vjekoslavu Majetiću zahvaljujući kojem su pokriveni nemali troškovi nastupa na Svjetskom prvenstvu.