Povežite se s nama

Sport

Mladi riječki boksač Franko Tonsa osvojio zlato na turniru u Srbiji

Objavljeno

naAktualni prvak Hrvatske u amaterskom boksu i reprezentativac Franko Tonsa pozvan je da nastupi na posljednjem turniru ove godine koji se održavao od 21. do 23.12 u Petrovgradu u Zrenjaninu. U svom posljednjem nastupu u uzrastu kadeta Tonsa je nadmoćno pobijedio svoje protivnike i osvojio zlato. U svom prvom nastupu na turniru susreo se s reprezentativcem Srbije Markom Pizuricom. Već početkom prve runde krenuo je silovito i pokazao da je ovdje došao po najsjajnije odličje. U nekoliko navrata sudac je spašavao protivnika od prekida, ali Franko je poslušao trenera koji je tražio da odboksa meč do kraja jer je uvidio da je meč potpuno pod kontrolom i da bitno im je da odboksaju što više kako bi isprobali sve što su radili svih ovih mjeseci. Taktički je Franko odradio i priveo meč superiorno kažnjavajući protivnika s distance te je slavio i plasirao u finale.

U finalu ga je čekao domaći reprezentativac iz Zrenjanina Marko Pajdački koji dolazi iz kluba koji je organizator turnira. S malim strahom od suđenja taktički su dogovorili potpuni presing i kontrolu bez da dozvole sucu ili protivniku da im pokušaju oduzeti pobjedu. Tako je Franko i odradio te je potpuno prenio zamisli trenera i iskontrolirao borbu. U nekoliko navrata u trećoj rundi sudac je trebao brojati, pa čak i prekinuti borbu, ali nije iako je protivnik dobio ozbiljne udarce. Međutim pljesak na kraju borbe, dobro popunjenih tribina koje su dobili, a pogotovo našem boksaču kada je podignuta ruka Franku bilo je jasno da su svi vidjeli uvjerljivu pobjedu boksača iz riječkog kluba Predator.

“Presretan sam i nije mogao biti bolji kraj godine. Zlato je tu i sada imam još jaču želju i volju za dalje. Sljedeća godina bit će teška jer tek ulazim u juniore od kojih dosta znam i bit će to godina sazrijevanja, ali ja sam tu i spreman sam dati sve od sebe kako bih još bolje i jače napredovao. Zahvaljujem se mojim roditeljima, trenerima, a posebno klupskim kolegama i sparing partnerima. Dečki su puno stariji od mene i puno teži, ali pomogli su mi da upoznam sebe, koliko mogu izvući iz sebe”, rekao je Tonsa nakon svog najnovijeg sportskog uspjeha.

“Što reći nego da sam prezadovoljan zlatom. Ono na što sam posebno sretan je to da je Franko sa mnom od svoje pete godine i da svojim rezultatima dokazuje da u ovom teškom sportu najveća vrlina je radišnost. Nevjerojatno mi je da ne samo Franko već i ostatak ekipe kada im daš nekoliko dana slobodno, oni su već sutra na treningu. Red, rad i disciplina je ono što ja tražim od svojih Predatora, ali ono što oni meni daju je više nego što bi itko mogao očekivati. Sa zadovoljstvom dolazim u dvoranu i s klincima od deset pa nadalje trenirati, nasmijati se i odraditi brutalno težak trening pa potom opet zezancija”, rekao je trener Zoran Kralj ml.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram