Povežite se s namaMolbu Zrinkovih roditelja da spase život njihovu sinu čuli su mnogi. Sa njegovom borbom za život upoznali su se mnogi zahvaljujući prilogu RTL-a Već jučer ujutro su na račun za pomoć počele stizati vaše uplate.

“U jednom danu prikupljeno je 20.000 kuna. Zahvalan sam svima koji su uplatili novac. Moramo se boriti idemo dalje, nadam se da će sve biti prikupljeno do tada, pa idemo u boj”, rekao je Zrinkov otac, Franjo Kaurin, u ponedjeljak prijepodne, a sad je taj iznos vjerojatno i nešto veći.

Prije godinu i pol dana Zrinko je radio ono što obično rade 18-godišnjaci. Upisao je pomorski fakultet i uživao u životu. “Strašno, on je bio jedno zdravo, bistro, dobro dijete, strašno je da ga je to tako zahvatilo”, prokomentirala je majka Željka.
Jedna kvržica na čelu promijenila je sve. Dijagnoza je ustanovila da se radi o tumoru moždane ovojnice zbog koje ne samo da mu je ugrožen život, već se sav izobličio. Od boli ne može ni pričati.

“Da, teško priča. Više spava jer je pod tim tabletama. Ja ga vodim na WC, peremo ga i slične stvari”, dodala je Željka.

Zrinko ne može hodati. Ne može ni ležati, već ima jednu pozu koja mu nanosi najmanje boli. “Znači otkad je imao drugu operaciju, mora spavati sjedećki, a ja sam uglavnom uz njega 24 sata na dan”, dodala je.

U proteklih godinu dana prošao je pakao krivih dijagnoza, neuspjelih operacija i dugog čekanja na liječenje. Pomoć je na koncu potražio u Italiji. No, za radioterapiju koja bi mu mogla spasiti život i olakšati muke potrebno je sedam tisuća eura. Njegovi roditelji za liječenje su do sad potrošili znatno više.

“Baš sam prijateljima govorio, dosad smo izdvojili oko 300 tisuća kuna, ja sam iscrpljen i psihički i fizički”, rekao je otac Franjo.

RTL

zrink-pom