Povežite se s nama


Povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja i Dana autizma u organizaciji Udruge za skrb autističnih osoba i Centra za autizam Rijeka na riječkom se Korzu večeras održava humanitarni koncert na kojem se prikupljaju sredstva za izgradnju senzornog parka.

Prema riječima defektologa Vojka Rožmanića koncertom se želi djecu štićenike Centra približiti široj javnosti te je zato koncert besplatan, a nastupaju tri bivše riječke grupe – Grad, Ogledala i Quasarr, koji su se odazvali pozivu organizatora. Što se tiče Centra za autizam Rijeka i djece o kojoj vode brigu, u školi imaju samo osnovne potrebe, a da bi imali još više od toga potrebno je organizirati ovakve i slične akcije.

Centar brine o 30-ak štićenika od čega je osam odraslih koji će se nakon otprilike godinu dana odvojiti s obzirom na to da je riječ o obrazovnoj ustanovi. Nažalost, broj štićenika u Centru iz godine u godinu raste, napominje defektolog Rožmanić.

Jedan od izvođača na humanitarnom koncertu, Damir Urban, uvijek se rado odaziva humanitarnim akcijama. Za Fiuman.hr rekao je kako je sretan zbog rada sa štićenicima Centra za autizam, autističnom djecom te kaže da je to zabavan, jedinstven i uzbudljiv doživljaj. Još jedan riječki glazbenik, Neno Belan, podržao je akciju i koncert na Korzu te ističe da je uvijek lijep osjećaj sudjelovati u humanitarnoj akciji i širiti pozitivne vibracije.

korzo-humanitarni-koncert