Povežite se s nama

Mozaik

Mošćenička Draga ugostila međunarodni kulturni događaj

Objavljeno

na
Sinoć je u Mošćeničkoj Dragi u okviru projekta ArTVision +, a u organizaciji Primorsko-goranske županije i Turističke zajednice Kvarnera, održan međunarodni kulturni događaj na kojem su sudjelovali talijanski i hrvatski umjetnici. U galeriji Cisterna otvorena je izložba “Insieme” uz recital Laure Marchig, a u glazbenom dijelu programa nastupili su talijanski glazbenici Walter Lupi i Eastern Border Ensamble te predstavnik primorskog glazbenog izričaja Mario Lipovšek Battifiaca. Brojni posjetitelji imali su prilike probati domaće specijalitete koje su pripremali lokalni ugostitelji

Projekt ArTVision+, čiji je vodeći partner Primorsko-goranska županija, provodi se 01. siječnja 2018. do 30. rujna 2019. godine s ciljem inovacija u interaktivnoj i međuinstitucionalnoj kulturnoj komunikaciji među jadranskim i europskim zemljama te promocije suvremene umjetnosti i korištenja vrijednosti i potencijala kulture kao glavnog kotača održivog turističkog razvoja. Riječ je o nastavku projekta  ArTVision koji je Primorsko-goranska županija uspješno provodila od 2014. do 2016. godine.

Projekt je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru programa suradnje INTERREG V-A Italija-Hrvatska 2014.–2020. Ukupna vrijednost projekta je 1.006.360,00 eura, od čega bespovratna sredstva EU iznose 855.406,00 eura. Proračun Primorsko-goranske županije iznosi 244.310,00 eura, od čega bespovratna sredstva iznose 207.663,50 eura. Nositelj projekta je Primorsko-goranska županija, dok su partneri Turistička zajednica Kvarnera, Galerija umjetnina iz Splita, Fondacija Pino Pascali iz Barija, Turistička zajednica regije Puglia, Sveučilište u Veneciji „Ca’ Foscari“ i Regija Veneto.
Glavna ideja projekta temelji se na novom, inovativnom konceptu promocije turističkih proizvoda koji će biti predstavljeni putem sadržaja dostupnih na IT platformi.

Riječ je o funkcionalnom i jednostavnom komunikacijskom kanalu koji će povezivati umjetnike i organizatore turističkih atrakcija (turističke zajednice, muzeji, kazališta, umjetnička kina, itd.). Suradnja putem IT platforme uvelike će olakšati organizaciju prekograničnih manifestacija te će se na taj način osigurati kontinuirana suradnja između Italije i Hrvatske u kreiranju turističke ponude temeljene na kulturnoj baštini.

U okviru projekta snimljeno je po 9 kratkih umjetničkih prikaza turističkih odredišta u 4 regije (Puglia, Veneto, Kvarner i Dalmacija), a provedena je i edukacija studenata i neovisnih lokalnih kulturnih aktivista za izradu video-sadržaja.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram