Povežite se s nama

Jučer su na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske zabilježena 124 prometna prekršaja, od kojih najviše – 15 prekršaja prekoračenja brzine, devet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, osam prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje i tri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te 89 drugih prometnih prekršaja.

Od prekoračenja brzine izdvajamo 33-godišnjeg vozača motocikla marke Honda riječkih registracijskih oznaka, koji se jučer u 11.07 sati kretao iz smjera Omišlja prema Krčkom mostu brzinom od 168 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine od 60 km/h. Također, u zavoju je preko pune crte pretjecao druga vozila čime je ugrozio vozilo, odnosno vozača koji se kretao iz suprotnog smjera, kao i vozila i vozače koje je pretjecao. Pretjecanjem u zavoju preko pune crte sudionike u prometu je također ugrozio i vozač u dobi od 29 godina. On je jučer u 14.48 sati upravljao motociklom marke Vespa, riječkih registracijskih oznaka, krećući se iz smjera Senja u smjeru Crikvenice, a nakon zaustavljanja je utvrđeno kako mu je registracija motocikla istekla u srpnju 2015. godine.

Spomenutim vozačima izrečene su novčane kazne te zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „A“ kategorije na rok od mjesec dana.

Kada je riječ o nedozvoljenoj koncentraciji alkohola izdvajamo 21-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Opel, riječkih registracijskih oznaka koji je zaustavljen u Ulici Rikarda Benčića oko 1,25 sati, a izmjerena mu je koncentracija alkohola od 1,60 g/kg.

Spomenuti vozači, kao i ostali sudionici u prometu zatečeni u činjenju prometnih prekršaja sankcionirani temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Apeliramo na vozače i sve ostale sudionike u prometu da se dosljedno pridržavaju svih prometnih pravila i propisa te svojim ponašanjem ne ugrožavaju svoju i sigurnost ostalih sudionika u prometu.