Povežite se s nama

Vijesti

Motorna jahta cijelom duljinom nasukana na obalu Krka

Objavljeno

na

Ilustracija (marina Punat)Sinoć, 1. srpnja u 22.12 sati posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112 Rijeka u MRCC Rijeka zaprimljena je dojava očevica o pomorskoj nesreći motorne jahte, kod ulaza u marinu Punat, na otoku Krku, o čemu su obaviještene nadležne službe Uprave sigurnosti plovidbe resornog Ministarstva te Pomorska i aerodromska policija Rijeka.

U dogovoru sa službenicima PPAP Rijeka i LK Rijeka te LI Punat prvi je na mjesto nesreće, predio Prniba na oko 300 metara od ulaza u marinu Punat, pristigao mještanin N.B., državljanin Republike Hrvatske, koji je iskazao nesebičnu pomoć u suradnji, vezano uz posredovanje u komunikaciji sa članovima posade te njihovom prijevozu kopnom na dogovoreno mjesto, s obzirom da je pozicija nasukanja sa morske strane nepristupačna zbog pličine i oštrih podmorskih hridi.

Temeljem informacija u okviru očevida o uzrocima ove pomorske nesreće, motorna jahta „TOMY“, dužine 11,6 metara zbog trenutno nepoznatog razloga cijelom dužinom trupa nasukana je na stjenovitu obalu otoka Krka. Na jahti slovenske zastave u trenutku nesreće boravilo je ukupno šest osoba, svi državljani Republike Slovenije, uključujući i voditelja, ujedno vlasnika jahte, među kojima nitko nije ozlijeđen. 

Na poziciji nesreće nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša, a očevidna postupanja o uzrocima ove pomorske nesreće preuzela je Lučka kapetanija Rijeka, u suradnji sa Lučkom ispostavom Punat. 

Tijekom današnjeg dana pristupit će se pripremi za komercijalno odsukavanje i tegalj motorne jahte.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže