Povežite se s namaOd prometnih prekršaja zabilježenih tijekom prošlog vikenda policija je izdvojila dva slučaja koja su otkrivena zahvaljujući policijskoj presretaču.

Dva prekršaja je počinio 41-godišnji vozač motocikla marke Gilera, riječkih registracijskih oznaka. Naime, on je 11. ožujka u 15.18 sati na području Kukuljanova preko pune crte na kolniku pretekao službeno policijsko vozilo-presretač, nakon čega mu je uz ovaj prekršaj utvrđen i prekršaj prekoračenja brzine budući da se motociklom kretao u smjeru Sv. Kuzma brzinom od 120 km/h na mjestu gdje je ograničenje 50 km/h. Zbog počinjenih prekršaja izrečene su mu novčane kazne u ukupnom iznosu od 3.500 kuna te zabrana upravljanja vozilom „A“ kategorije na rok od mjesec dana.

Znatno prekoračenje brzine posada policijskog presretača zabilježila je i jučer u 17.53 sati na riječkoj zaobilaznici. U ovom prekršaju zatečen je 35-godišnji vozač motocikla marke Suzuki, riječkih registracijskih oznaka, koji  se iz smjera čvora Škurinje kretao u smjeru čvora Diračje brzinom od 172 km/h iako je ograničenje brzine 70 km/h. Izrečena mu je novčana kazna na iznos od 3.000 kuna i zabrana upravljanja vozilom „A“ kategorije na rok od mjesec dana.