Povežite se s namaRijeka spada među pomorske gradove koji u svom centru nemaju nijednu plažu za kupanje, pa je proteklih godina nemalom broju Riječana “sinula” ideja kako bi se ona ipak mogla možda napraviti s vanjske strane lukobrana, odnosno Molo longa.

Iako bi to vrlo vjerojatno bio prilično skup projekt, nema sumnje kako bi i plaža bila iznimno atraktivna s obzirom na njezinu poziciju, ali čini se da to će to ipak ostati tek puka želja pojedinih Riječana.

“Plažu nije moguće napraviti na tom mjestu jer je more iznimno duboko. Već na svega metar-dva udaljenosti dubina mora je čak 40 metara s vanjske strane lukobrana. Klasična plaža naročito ne dolazi u obzir, jer bi jugo i more pjesak odnijeli s unutarnje strane luke, a betonirati nema logike s obzirom na to da se radi o plovnom području”, otkrili su članovi Facebook stranice Brodovi u Rijeci prilikom svog posjeta Lučkoj upravi Rijeka.

“Plan je s vanjske strane lukobrana napraviti ponton za kruzere, ukoliko se u narednim godinama pokaže da je interes brodara za Rijekom povećan. Sad brodovi s većim gazom moraju pristajati na Brajdicu, iako ipak nije toliko neoubičajeno da kruzeri i u drugim lukama diljem svijeta pristaju na kontejnerskom terminalu”, dodali su.