Povežite se s nama

Let 3 predstavio je apokaliptični spot kojim najavaljuju nadolazeći koncert koji će se održati 5. studenog u riječkoj hali Torpedo snimljen je na Metisovom odlagalištu krupnog otpada. Režiju potpisuje Boris Sekulić koji o spotu kaže: “Nakon što sam prošle godine izradio spomenik Angeli Merkel, Letovci su mi iskazali povjerenje i za režiju glazbenog spota za pjesmu Mazi. Spot je zamišljen kao groteskna priča o samoći. Otpad, blizanci, zebre, sluga, svećenici, štikle, krv, vatra i svinjetina. Svi elementi koji su potrebni za dobar akcijski spot. Mrle je u zadnji tren uletio umjesto glavnog glumca i odradio fantastičnu ulogu. Do kraja tjedna ga Kusturica zove za svoj projekt.”

U izradi spota sudjelovali su i Filip Tot kao direktor fotografije, Maida Srabović u montaži, za maske je zaslužna Bianka Žugelj, a glumili su Saša i Siniša Brezovac te Goran Zelić.

Koncertom u Torpedu za tradicionalnu riječku rock obitelj Let3 će se predstaviti domaćoj publici s velikom produkcijom, dramom i spektaklom koji će biti na razini nedavnog zagrebačkog koncerta za Antivalentinovo, koji je bend održao u veljači ove godine u rasprodanom Domu sportova.

Da bi fešta bila još bolja, bend je u goste pozvao i dva sjajna benda.

Prvi od njih su legendarni slovenski punkeri – NIET. Ova grupa osnovana je davne 1983., te su se brzo etablirali kao jedni od najboljih predstavnika tadašnje ljubljanske hard-core punk scene. Osvojivši publiku i kritiku Niet su nastupali uz najveća punk rock imena tadašnje scene, između ostalih i s riječkim Parafima, kao i na tada najvažnijim festivalima poput Yurma. Sredinom osamdesetih zbog odlaska većine članova u vojsku bend se razilazi da bi se ponovo okupili 1988., kada su snimili posljednje pjesme s prvim pjevačem Primožem Habičem koji je tri godine kasnije tragično umro od prevelike doze heriona. Iako se govorilo da se bend više nikada neće okupiti, 2008. se vraćaju na scenu i više manje kontinuirano djeluju i nastupaju do danas.

Uz Niet, na koncertu Let3 u Torpedu, nastupit će i mladi riječki bend Moskva koji je upravo ovih dana završio snimanje svog novog albuma i koji će sasvim sigurno iskoristiti priliku da pred velikim brojem publike predstavi kako nove, tako i pjesme sa prethodnih albuma.

Koncert za tradicionalnu riječku obitelj, kao višegeneracijska fešta za grad u kojem gitaru svira i star i mlad, ujedno je i svojevrsna posveta Leta kompletnoj riječkoj glazbenoj sceni. 

O tome Prlja, u nedavnom intervjuu za Novi list, kaže: ‘Ovo je koncert za sve generacije i naš svojevrsni hommage riječkom rocku i njegovim sljedbenicima. U svakom slučaju, vjerujemo da će to biti još jedan naš koncert za dugo pamćenje. Imamo jako puno municije, pametno ćemo je rasporediti tako da svi odu kućama zadovoljni i ispunjeni. ‘

A Mrle dodaje: ‘Da je Rijeka slučajno bio neki kvart u New Yorku, o Rijeci bi pričao cijeli svijet. Rock & roll je u Rijeci tradicija, to cijeni i štuje cijela regija, to je riječka prepoznatljiva razglednica, rockerski sklad gdje gitaru svira star i mlad… Ponosni smo što smo dio tradicionalne riječke rock obitelji.’

Osim toga biti će to najveći koncert Let3 od onog koji je održan prije 9 godina u Harteri i na kojem je sniman hvaljeni live dvd/cd ‘Živa pička’, što je sasvim sigurno dodatna garancija da se, kao i onda, radi o događaju koji se nikako ne propušta. 

Da su to Riječani već prepoznali govori informacija da se ‘obiteljske’ ulaznice po cijeni od 100 kn za tri osobe odlično prodaju i stoga ponovo pozivamo sve da požure na prodajna mjesta Eventima ili u riječki Dallas Music Shop i kupe ih dok još ima, budući da je količina ‘obiteljskih’ ulaznica ograničena i da se prodaju do isteka zaliha. Osim ‘obiteljskih’ u prodaji su u ‘redovne’ ulaznice po 50 kuna, za jednu osobu.