Povežite se s nama

Kultura

Mrvice iz dnevnog boravka gostuju na sceni Zajca

Objavljeno

na
U HNK Ivana pl. Zajca u srijedu, 28. siječnja 2015. gostuje zagrebačko Gradsko kazališta Žar ptica s predstavom za djecu “Mrvice iz dnevnog boravka”, a na programu su dvije izvedbe predstave, u 12.00 i u 19.30 sati.  Predstava je nastala prema istoimenom romanu poznate spisateljice knjiga za djecu Sanje Pilić.

Priču o jednoj neobičnoj, iako na prvi pogled običnoj obitelji, na pozornicu je postavila, odnosno, režila je Franka Perković, dok dramatizaciju potpisuje Marijana Nola. Scenografiju ove predstave izradio je Ivo Knezović, a kostimografiju potpisuje Barbara Bourek.

Na pozornici nam o svemu pripovijeda desetogodišnji dječak Janko koji je izrazito pametan i zbog toga mu je u školi često dosadno. Janko je umjetnički nadaren. Odlično piše i surađuje s časopisom za mlade. Piše članke u kojima progovara o svakidašnjim problemima koji ga muče. Jankov tata je nezaposlen. Inače je diplomirani filozof, ali kod kuće izrađuje nakit. Jankova mama je crtačica u Zagreb filmu, a sestra Marina je otkvačena srednjoškolka koja neprestano brine o svom izgledu, frizuri i noktima. Obitelj muči nestašica novca i zbog toga su svi nervozni i često se svađaju. Janka muče i drugi problemi. Zaljubljen je u Moranu, prijateljicu iz razreda koja se ponaša vrlo čudno prema njemu.

Zbog svoje zaljubljenosti Janko ne može navečer zaspati. Što je stariji to mu se čini da je sve manje pametan i sve mu je manje jasno što treba raditi. Čak ga njegov najbolji prijatelj Bumbar ne razumije.Ono što je neobično je način na koji je Janko naumio sve te probleme riješiti. Odlučio je izraditi robota – tj. pravu, pravcatu inteligentnu roboticu koja će hodati, govoriti i misliti. Janko je uvjeren da će Robotka kad bude dovršena pronaći odgovore na sva pitanja. Je li to stvarno moguće?

Simpatične likove na sceni utjelovljuju:Petar Atanasoski, Nataša Kopeč, Ana Marija Vrdoljak, Ante Krstulović, Dunja Fajdić, Berislav Tomičić, Iskra Jirsak i Gorana Marin.

A odgovore na pitanja; “Hoće li Robotka oživjeti? Može li jedan umjetni stroj kao što je robot riješiti probleme i zavrzlame koje su zapravo napravili ljudi?” otkrit ćete dolaskom na predstavu.

HNK Zajc

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram