Povežite se s nama

Vijesti

Müller postavio reklamu uz Riječku uru bez dozvole, gradonačelniku to ne smeta

Objavljeno

na


Gradski vijećnik Predrag Miletić pisanim je putem uputio pitanje gradonačelniku Vojku Obersnelu o postavljenoj reklami odmah uz Riječku uru.

“Nedavno je na Korzu otvoren trgovački centar Müller koji je postavio svoje reklame na fasadu zgrade. Jedna od tih reklama je postavljena i neposredno do gradske ure.

Zanima me tko je Mülleru dozvolio postavljanje reklame neposredno do gradske ure i da li će službe Direkcije za komunalni sustav zatražiti uklanjanje ove reklame kao svojevrsnu devastaciju prostora oko gradske ure kao najpoznatije i najprepoznatljivije građevine našeg Grada? Mišljenja sam da je Grad već trebao intervenirati jer je ovo primjer nepoštivanja spomeničke baštine Grada”, navodi Miletić u svom pitanju.

Gradonačelnik otkriva kako njegovi djelatnici nisu izdali odobrenje, ali i kako njemu osobno reklama ne smeta.

“Tvrtka Müller obratila se zahtjevom za odobrenje postave reklamnih natpisa Gradu Rijeci – Komisiji za postavljanje predmeta i privremenih objekata na području grada Rijeke. Uz konzultaciju s Konzervatorskim odjelom u Rijeci te temeljem članka 13. Pravilnika o uvjetima za postavljanje predmeta i privremenih objekata (Službene novine PGŽ broj 1707 i 54708) 14. svibnja 2020. godine, izdana je Uskrata suglasnosti za postavu konzolnih reklamnih natpisa.

S obzirom da su reklame ipak postavljene, ukoliko to Konzervatorskom odjelu nije prihvatljivo, može pokrenuti postupak njihovog uklanjanja.

Osobno, ne smatram da reklame ni na koji način narušavaju izgled ili predstavljaju devastaciju prostora oko Gradske ure. Uostalom, i sama zgrada u kojoj se nalazi Müller, dio je zaštićene urbanističke cjeline grada, koja je upravo ulaganjem Müllera i samom obnovom, dovedena u primjereno stanje”, poručio je Obersnel.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram