Povežite se s nama

Vijesti

MUP pokrenuo mobilizaciju, covid-redari uskoro stižu i u Rijeku

Objavljeno

na

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut za RTL.hr je potvrdio da Ministarstvo mobilizira pripadnike Civilne zaštite Grada Zagreba u borbi protiv koronavirusa, kako je o tome ranije izvijestio Nacional.

Od izvora bliskog CZ-u Grada Zagreba procurila je informacija da su dobili naloge za mobilizaciju jer navodno pri Ministarstvu nemaju svoje pripadnike.

Mobilizacija bi ,kako se navodi se u nalogu, trajala do opoziva, a osoba koja je na nju pozvana trebala bi vršiti funkciju Covid redara.

Nalog je potpisao Trut, a za RTL.hr je potvrdio i da se mobilizacija zaista provodi i to ne samo u Zagrebu.

“Jučer smo mobilizirali pripadnike Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite u Rijeci, Zagrebu, Splitu i Osijeku, a zadaća će im biti da nadziru provođenje mjera koje je izdao Stožer”, kazao je Trut.

Tako bi mobilizirani pripadnici cz-a trebali provoditi nadzor u shopping centrima, kafićima, možebitno i na tržnicama i u tramvajima, dakle u svim sferama u kojima od ponoći vrijede strože mjere.

“Obilazit će, nadzirati i upozoravati, dakle sve ono što Civilna zaštita i radi proteklih osam mjeseci. Trenutno ih je 77.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram