Povežite se s nama

Vijesti

Muškarac brao gljive blizu Klane, uplašio se migranata i izgubio u šumi

Objavljeno

na
Riječki HGSS izvijestio je o četiri akcije spašavanja u posljednjem razdoblju.

Akcija Osorčica, Lošinj – 14.09.2023
Poziv u pomoć zaprimamo od strane Hitne medicinske službe, preko Županijskog centra 112 oko 11:30. Saznajemo da se radi o unesrećenoj stranoj državljanki koja je vozeći bicikl u blizini planinarskog doma na Osorčici pala te ozlijedila ruku.

Odmah po pozivu iz Interventne baze Lošinj izlaze 2 člana HGSS stanice Rijeka s jednim interventnim vozilom. Dolaskom do unesrećene izvršena je imobilizacija te transport unesrećene terenskim vozilom do Osora gdje je unesrećena predana vozilima Hitne medicinske pomoći oko 12:45.

Akcija je završila povratkom članova u interventnu bazu Lošinj te raspremanjem vozila i opreme oko 13:30.

Potraga Porat, Malinska – 25.09.2023.
Poziv u pomoć zaprimamo preko Županijskog centra 112 oko 21:30. Saznajemo da se radi o stranom državljaninu kojeg je prilikom šetnje obalnim putem na relaciji Uvala Sv. Martin – selo Porat zatekao mrak. Isti nije imao odgovarajuću rasvjetu. Zbog nesnalaženja unesrećenog u radu s pametnim telefonom, točnu lokaciju nije bilo moguće ustanoviti putem istog.

Odmah po pozivu na teren kreće 11 članova te jedan potražni pas s 4 interventna vozila.

Dolaskom na lokaciju članovi su podijeljeni u potražne timove od kojih je jedan krenuo obalnim putem prema zapadu. Isti je dozivajući ubrzo locirao unesrećenog koji se nalazio u šumskom predjelu.

Unesrećeni je otpraćen do mjesta boravišta oko 00:10.

Akcija je završila povratkom članova u interventnu bazu Vežica te raspremanjem vozila i opreme oko 01:10.

Potraga Lisac, Klana – 29.09.2023
Poziv u pomoć zaprimamo preko Županijskog centra 112 oko 12:35. Saznajemo da se radi o muškoj osobi koja je dva sata prije poziva berući gljive u blizini Lisca naišla na skupinu migranata, prilikom čega se preplašila te u želji da se udalji od istih dezorijentirala. Isti u trenutku poziva tvrdi da se nalazi na bijeloj cesti što znatno sužava područje portage.

Daljnjim lociranjem unesrećenog uz pomoć sustava centra 112 i opisima unesrećenog ustanovljeno je da se isti vjerojatno kreće i na području Republike Slovenije, o čemu su obaviještene slovenske nadležne službe. Pritom na teren izlazi i vozilo slovenske policijske službe.

Odmah po pozivu na teren izlaze 4 člana HGSS stanice Rijeka s 2 interventna vozila, dok jedan član zbog lošeg telefonskog signala na području portage ostaje uz računalo te nastavlja lociranje i komunikaciju s unesrećenim.

Dolaskom na teren dvočlani tim ubrzo locira unesrećenog, koji je zatim otpraćen do osobnog automobila u Lisac oko 15:00.

Akcija je završila povratkom članova u interventnu bazu Vežica te raspremanjem vozila i opreme oko 16:00.

Akcija Kosi – 03.10.2023
Poziv u pomoć zaprimamo preko Županijskog centra 112 oko 15:40. Saznajemo da se radi o ženskoj osobi koja je šećući šumom u blizini naselja Kosi ozlijedila nogu.

Po prikupljanju dodatnih informacija i preciznog lociranja, na teren izlazi 9 članova HGSS stanice Rijeka s 1 interventnim vozilom.

Po dolasku na lokaciju izvršena je imobilizacija noge, nakon čega je uslijedio transport unesrećene osobe nosiljkom UT2000, a zatim i interventnim vozilom do KBC-a Rijeka, lokalitet Sušak oko 17:30.

Akcija je završila povratkom članova u interventnu bazu Vežica te raspremanjem vozila i opreme oko 17:50.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže