Povežite se s nama

Vijesti

Muškarac iz Labina prebolio koronavirus, ovo je njegovo iskustvo i priča

Objavljeno

na

Prvi izliječeni od koronavirusa s labinskog područja pušten je iz bolnice. Kako pišu 24sata, čovjek se osjeća dobro, a još nekoliko dana mora ostati u karanteni zbog sigurnosti iako u njegovom organizmu više nema virusa. Inače, 37-godišnji muškarac inicijala D. P. zarazio se dok je u Italiji radio kao konobar.

“Radio sam u regiji Alto Adige koja u trenutku mog povratka u Hrvatsku nije bila u crvenoj zoni. Radilo se 10-12 sati svaki dan i nismo imali vremena čitati vijesti zbog opsega posla i umora. Sve se zataškavalo prvo vrijeme, nismo dobivali pravovremene informacije da je virus već i tamo bio prisutan. Na tom mjestu radilo je stotinjak Hrvata”, rekao je.

NIJE IMAO SIMPTOMA KADA SE VRATIO

Muškarac kaže kako su svi bili neinformirani te da na njihovom radnom mjestu nije bilo slučajeva zaraze: “Preko noći, 6. ožujka, navečer nam je odjednom rečeno da se vratimo svojim kućama. Malo smo svi bili u šoku zbog tako nagle odluke, ali smo se, bez dodatnih pitanja, kolega i ja spremili te krenuli automobilom put Hrvatske idući dan.”

Čovjek u tome trenu nije imao niti jedan simptom. “Nisam kašljao, nisam imao povišenu temperaturu i osjećao sam se totalno zdravim. Tko me je i gdje zarazio, ne znam i više nije niti bitno. Ono što sam tek kasnije shvatio, kada je taj simptom dodan na popis oboljenja od korona virusa je gubitak osjeta okusa i mirisa”, rekao je muškarac.

Kako kaže, u početku nije ni razmišljao o tome, a tek kada su mu se osjetila njuha i mirisa vratila, shvatio je da su mu nedostajala. Četiri dana bio je bez mirisa i okusa.

NA GRANICI GA NIŠTA NISU PITALI

“Rekli su nam da slobodno možemo nastaviti put, a nisu nam dali ni mjere samoizolacije jer mjesto s kojeg smo došli nije bilo u tom trenutku u crvenoj zoni. Nakon povratka u Labin otišli smo tek po ključ u obližnji kafić jer je prijateljeva majka ostavila njemu ključ od stana u kafić”, kaže muškarac.

Dodao je i da su popili piće, a u kafiću je tada bilo petero ljudi. Zadržali su se desetak minuta i otišli svatko svojoj kući. Bila je subota, a već u nedjelju ujutro kolega s kojim je doputovao dobio je nisku temperaturu, a saznali su i da su šef i kuhar iz njihove firme zaraženi.

“Prijatelj se odmah u nedjelju išao testirati. Ja i dalje nisam imao simptome osim lagane glavobolje s jedne strane, kod sljepoočnice, koju sam pripisao kroničnom umoru i putovanju. Glavobolja je trajala doslovce jedan dan i popio sam Brufen te je prestala. Međutim, i ja sam se išao testirati zbog cijele situacije i nalaz je došao pozitivan”, opisuje muškarac.

20 DANA U BOLNICI

Čovjek je otišao u bolnicu čim je dobio rezultate testa i tamo je bio od 9. do 29. ožujka. U bolnici nije dobio niti jedan drugi simptom, a najteže se izborio s vlastitom psihom. Kaže da se osjećao zdravim te je u sobi bio s još pet pacijenata s lakšim simptomima.

“U bolnici smo mjerili temperaturu triput dnevno i ona mi je iznosila 35,2 ili 35,4 stupnja Celzijevih. Iako sam imao blagu kliničku sliku, molim sve ljude da budu na oprezu. Iako kažu da karantena u pravilu traje 15 dana, ja sam tek 17. dan dobio nalaz da u meni više nema virusa”, kaže muškarac za 24sata.

“Po izlasku iz bolnice snimao sam pluća, a snimka je pokazala blagu sjenu te su mi dali da popijem Sumamed naredna tri dana. Izuzetna pohvala svom medicinskom osoblju pulske bolnice koji su nas jako pazili i brinuli o našim potrebama i liječenju”, zaključio je.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram