Povežite se s nama

Crna kronika

Muškarac iz Omišlja novčano kažnjen jer je napisao A.C.A.B. na Instagram storyju

Objavljeno

na


Općinski sud u Crikvenici osudio je I.B. iz Omišlja zbog fotografiranja policijskih službenika, a fotografiju je kasnije objavio na svojim društvenim mrežama s uvredljivim natpisom. Prema presudi, policija je u Malinskoj zaustavila Škodu Octaviu u kojoj su se nalazili vozač A.K. i okrivljeni suvozač. Cijeli događaj odvio se 29. siječnja u kasnim večernjim satima, a policija je prilikom postupanja prvo pozvala vozača da dođe do policijskog vozila, dok je I.B. ostao sjediti u autu, piše Jutarnji list.

Izvadio je mobitel i fotografirao policijsko vozilo i policijske službenike, a zatim je 40 minuta nakon što ih je zaustavila policija fotografije objavio na “storyu” svog Facebook i Instagram profila. Problem je nastao zbog natpisa A.C.A.B. koji je stavio na slike, što je akronim značenja “All Cops Are Bastards” na engleskom i u prijevodu na hrvatski jezik znači “Svi policajci su gadovi”.

Navodi se kako je okrivljeni objavom fotografije s ovim natpisom izravno preko društvenih mreža uvrijedio policijske službenike, ali i istovremeno fotografiju izložio pogledu pratitelja i široke javnosti. Izrečena mu je kazna od 750 kuna zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, koju mora platiti u roku 30 dana od pravomoćnosti presude.

Okrivljeni I.B. je već prekršajno osuđivan, što je sudac uzeo kao otegotnu okolnost, a kao olakotnu okolnost nije uzeo u obzir ništa. Presuda je izrečena 13. rujna u odsutnosti okrivljenika i tužitelja, ali još uvijek nije utvrđena pravomoćnost iako nije zaprimljena žalba, javlja Jutarnji list.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže