Povežite se s nama

Crna kronika

Muškarac u riječkom pritvoru zbog prijetnji smrću djelatniku gradske službe

Objavljeno

na
Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv državljanina Republike Hrvatske (1965.) zbog osnovane sumnje u počinjenje dva kaznena djela prijetnje iz članka 139. stavak 2. i 3. Kaznenog zakona, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika.

Postoji osnovana sumnja da je 54-godišnji osumnjičenik unatrag nekoliko mjeseci; nezadovoljan načinom rješavanja predmeta povodom zahtjeva njegove sestre za legalizaciju nekretnine i s ciljem da kod službenika zaduženog za rad na istom predmetu izazove osjećaj straha; telefonskim putem mu rekao da će osobno doći u prostorije gradske uprave te da će usmrtiti onog djelatnika koji potpiše rješenje o odbijanju zahtjeva za legalizaciju, što je kod oštećenika izazvalo osjećaj straha.

Osnovano se sumnja da je osumnjičenik u istom cilju 14. listopada 2020. oko 9,30 sati telefonom zatražio razgovor sa pročelnicom nadležnog odjela gradske uprave i tijekom razgovora ju upozoravao kako će ostvariti svoje ranije izrečene riječi. Opisano osumnjičenikovo postupanje izazvalo je kod oštećenice osjećaj straha i osobne nesigurnosti.

Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku), poručuju iz riječkog DORH-a.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram