Povežite se s nama

Mozaik

Na Grobniku na Majčin dan besplatni koncert “U čast Gospi Fatimskoj”

Objavljeno

na


U župnoj crkvi sv. Bartula u Cerniku na Grobniku u nedjelju 12. svibnja 2019. god. u 20:00 sati ljubitelji klasične glazbe mogu poslušati koncert koncertne duhovne glazbe pod nazivom „U čast Gospi Fatimskoj“ renomiranog riječkog mješovitog zbora Schola Cantorum Rijeka. Ulaz na koncert se ne naplaćuje.

Zbor Schola Cantorum Rijeka će pjevati u mješovitom sastavu, a budući se koncert održava na Majčin dan i u čast Gospe Fatimske, program je sastavljen uglavnom od skladbi marijanske tematike. Moći ćete čuti raznolik program – od srednjovjekovnih gregorijanskih napjeva do suvremenih polifonih skladbi, ali i skladbe koje možemo pronaći u škrinjicama bogate hrvatske marijanske baštine. U program su uvršteni i svjetski velikani klasične glazbe poput Schuberta, Mendelssohna, Faurea, Pergolesija ili Gjeiloa. Tijekom koncerta će se izmjenjivati nastupi mješovitog zbora, ženskog sastava zbora, muškog sastava zbora, terceta, dueta i solo nastupa članova zbora. Zborom ravna maestra Ingrid Haller, prof., a na orguljama ga prati Ivan Bošnjak, prof.

Mješoviti zbor Schola Cantorum Rijeka osnovan je 2008. god. Djeluje u okviru Kulturno-umjetničke udruge Dulciana. Umjetnička voditeljica i vokalni pedagog zbora je Ingrid Haller prof. Zbor se specijalizirao za izvođenje klasične duhovne koncertne glazbe. Surađuje s orkestrima i ansamblima specijaliziranim za izvođenje klasične glazbe, te opernim solistima. Repertoar zbora pokriva sva povijesna razdoblja – od gregorijanskih korala do suvremenih polifonih skladbi. Članovi zbora na probama uče pravilnu vokalnu tehniku zbog čega zbor ima specifičan zvuk koji se može mjeriti sa profesionalnim ansamblima. Među svojim članovima ima amatere različitih zanimanja, te učenike i studente solo pjevanja. Osvojio je dva Grand Prixa, te brojna zlata na međunarodnim natjecanjima zborova. 

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže