Povežite se s nama

Vijesti

Na karantenu potrošeno 250.000 kuna, u “Tobleroneu” boravilo samo 7-8 ljudi

Objavljeno

na

Foto: Lokalpatrioti Rijeka

Vijećnik Vuk Prica (SDP) tijekom današnje sjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke u sklopu Aktualnog sata je govorio o problemima izazvanih pandemijom korone i porastu broja zaraženih. S obzirom da je Grad u srpnju osigurao prostor za karantenu zanima ga je li korištena i u kojem kapacitetu.

Gradonačelnik Obersnel je odgovorio kako je karantena osnovana zbog još jednog čudnog propisa Vlade koji kaže da jedinice lokalne samouprave moraju osnovati karantene, a upute o tome što i kako će dati Županijski stožer. Ne vidi logiku da u PGŽ kao izrazito turističkoj regiji svaki grad i općina osniva svoju karantenu, umjesto da se otvori jedna na razini županije.

“Ne ulazeći u svrsishodnost te odluke iznajmili smo prostor samačkog hotela 3. maja od tvrtke koja upravlja tim prostorom, osposobili ga i organizirali osoblje, dogovorili s Crvenim križem organizaciju prehrane i pranje posteljine i organizirali čuvarsku službu. Do sada je u karanteni bilo 7-8 osoba, dva Čeha, jedan Poljak i jedan Hrvat koji nije imao prostora za samoizolaciju i tri migranta. Ne zna da li je obveza Grada Rijeke da zbrinjava migrante, a kako ih nije htio prihvatiti nitko morali smo mi. Do sada je za karantenu utrošeno 250.000 kuna. Po procjeni Stožera Grada Rijeke postoji potreba da karantena radi dalje, jer se može dogoditi da netko oboli a nema uvjete da bude u samoizolaciji kod kuće, pa je ugovoreno korištenje do kraja godine, a prema potrebi i dalje”, rekao je Obersnel.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram