Povežite se s nama

Fiuman Plus

“Na Korzo treba postaviti 100 stolova i pretvoriti ga u istinski javni prostor svih građana”

Objavljeno

na


Pojedini riječki ugostitelji ovog su tjedna dobili pravo proširenja svojih terasa na javnim površinama kako bi uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera mogli imati jednak broj stolova i stolica koje su imali i prije nego što su zatvoreni zbog epidemije koronavirusa. Dio građana takvu je mjeru pohvalio, no ima i onih koji smatraju kako javne površine moraju u što većoj mjeri ostati na raspolaganju svim građanima za korištenje.

Upravo u tom smjeru prijedlog pod nazivom “Grad kulture demonstrira kulturu javnog prostora “iznio je ugledni arhitekt Branko Silađin. Predlaže kako bi na Korzo trebalo postaviti stotinjak stolova sa stolicama koje bi u svakom trenutku bili namijenjeni svim građanima.

Silađin smatra kako bi se tako Korzo pretvorio u istinski javni prostor svih građana te malo detaljnije pojašnjava svoj prijedlog.

“Nema ugostiteljskih terasa, već “to go” ugostiteljska ponuda. Sloboda druženja, odmora, konzumacije, boravljenja i aktivnosti u gradu kulture. Demonstracija kulture prostora u doba koronavirusa sve po uputstvima i pravilima stožera”, navodi Silađin te donosi čak i okvirnu financijski konstrukciju takvog prijedloga.

“Grad postavlja i održava stolove i stolice. Cijena stola s četiri stolice iznosi oko 1.500 kuna. 100 takvih kompleta, odnosno instalacija grada kulture, koštalo bi 150.000 kuna”, ističe Silađin te je na društvenim mrežama objavio čak i prateću ilustraciju. Sličnu praksu imaju neke od najvećih svjetskih metropola, pa čak i New York na više lokacija.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram