Povežite se s namaNeobičnim sportskim mjuziklom „Sport, kako to gordo zvuči“, u kojem su sudjelovali najmlađi riječki sportaši i pjevači Muzičke škole i Muzičke akademije te članovi ansambla HNK Ivana pl. Zajca, krenulo se danas s riječkog Korza ususret održavanju Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016.

Predstavu u kojoj se pričalo i pjevalo o sportu, uz glazbene brojeve i arije iz popularnih mjuzikala, opera i opereta, režirao je Mensur Puhovac.

„Ovom glazbeno-sportskom pričom želimo poručiti da je sport ono što je potrebno društvu, pogotovo mladima jer se tako uče boljem i zdravijem životu, ali i poštenju“, rekao je Puhovac.

Note Vokalno-instrumentalnog ansambla “Intermezzo” vješto su pratili mali gimnastičari i uvježbani taekwondo borci.

Uz brojne prolaznike i nezaobilaznu maskotu Hrkija, priču su pratili i predstavnici ESI-ja i njihovi partneri, a u ime Grada Rijeke došao je i pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Igor Načinović.

Današnje događanje na Korzu samo je jedno u nizu kulturnih i zabavnih događanja pripremljenih za studente s europskih sveučilišta tijekom njihovog gostovanja u Rijeci, rekla je Aleksandra Jokanović zadužena za marketing ESI-ja 2016.

Osim toga, na Korzu će se održavati natjecanja u košarci 3×3 te svečana ceremonija zatvaranja Igara, 25. srpnja.

Rijeka će tijekom održavanja Europskih sveučilišnih igara, od 12. do 25. srpnja, ugostiti više od 1.700 sudionika koji će se natjecati u sedam sportova.

Grad Rijeka