Povežite se s nama

Mozaik

Na Korzu otvoren 21. šahovski turnir “Cvijet Mediterana”

Objavljeno

na
Predstavljanjem natjecateljica i otvaranjem promotivnog šahovskog meča potezima gradonačelnika Vojka Obersnela i zamjenice župana Marine Medarić na 4×4 metra šahovskoj ploči na Korzu ispred zgrade Grada Rijeke, službeno je otvoren 21. Međunarodni velemajstorski ženski šahovski turnir “Cvijet Mediterana”.

Šahovski klub “Draga” iz Rijeke nastavlja tradiciju dugu 20. godina pa će se i ove 2021. u organizaciji Šahovskog kluba “Draga”, pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, od 7.-13. ožujka održati 21. po redu međunarodni ženski velemajstorski šahovski turnir “Cvijet Mediterana“. Otvorenju su prisustvovali gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, zamjenica župana Primorsko – goranske županije Marina Medarić i Ivica Mandekić, predsjednik Šahovskog saveza Primorsko – goranske županije i predsjednik Šahovskog kluba „Draga“ koji je organizator turnira „Cvijet Mediterana“.

Otvorenju su nazočile i natjecateljice na turniru koje je predstavio Ivica Mandekić, predsjednik ŠK „Draga“ naglasivši njihove dosadašnje uspjehe, a gradonačelnik i zamjenica župana uručili su im prigodne poklone.

Nakon službenog predstavljanja natjecateljica, uslijedio je meč u kojem su prve poteze povukli gradonačelnik Vojko Obersnel i zamjenica župana Marina Medarić te tako simbolično otvorili turnir. Igru su potom dovršile natjecateljice.
Ovogodišnji „Cvijet Mediterana“ okupit će šahistice iz 5 zemalja Bugarske, Italije, Slovenije, Srbije i Hrvatske. Velemajstorsku četvorku predvodi u svijetu priznata Slovenska velemajstorica, bivša kadetska prvakinja svijeta Laura Unuk koja je svoja veća međunarodna iskustva stjecala upravo u Rijeci na ovom turniru.

Zamjenica župana Marina Medarić iskazala je zadovoljstvo što je Primorsko-goranska županija domaćin i pokrovitelj ovog turnira koji je kroz 21 godinu održavanja već prerastao u tradiciju. Dodala je kako, s obzirom na datum održavanja, doprinosi i obilježavanju Međunarodnog dana žena. Svim sudionicama je zaželjela uspjeh kao i ugodan boravak u županiji.

Gradonačelnik Vojko Obersnel je kazao kako je turnir Cvijet Mediterana, kada je šah u pitanju, postao nezaobilazan događaj na riječkoj, ali i nacionalnoj razini.

Natjecanje će se odvijati u “Šahovskom domu Rijeka” Blaža Polića 2/II. Kao i svake godine iz “Šahovskog doma Rijeka”, uz pomoć medija te putem elektronskih šahovskih tabli bit će širom svijeta odašiljani “live” prijenosi šahovskih mečeva pa će na taj način ova priredba, grad i županija biti u središtu sportskih zbivanja daleko van granica naše države.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram