Povežite se s nama

Trgovina brendiranog pribora i posuđa za jelo koja je jedno vrijeme bila otvorena na Korzu, odmah pored Gradskog tornja, nije ipak predugo opstala.

Riječani, kao što se moglo očekivati, nisu pokazali prevelik interes za kupnju žlica, vilica, noževa i ostalog pribora za jelo marke Villeroy & Boch, Rak, Schott Zwiesel, Thun, WMF i Baucher. Raspisanim natječajem Grada Rijeke, to je bila jedina moguća namjena poslobnog prostora na adresi Korzo 8A.

Na javnom natječaju prostor je dobila tvrtka Dunatov iz Opatije, koja je određeno vrijeme zaista i prodavala spomenuto brendirano posuđe i pribor za jelo. Nakon toga su dulje vrijeme pokušali prenamijeniti prostor u trgovinu sunčanih naočala, no Grad Rijeka ih je u tome u više navrata odbio.

U konačnici su, prema svemu sudeći, ipak uspjeli pronaći kompromis te će spomenuti prostor ubuduće biti namijenjen za prodaju donjeg rublja. Cijena mjesečnog zakupa za poslovni prostor od 82 m2 ostaje ista, odnosno iznosi 2.870 eura plus PDV. Takva odluka trebala bi biti potvrđena na gradonačelnikovom kolegiju ovog utorka.