Povežite se s nama


Prvo ovogodišnje Ri gastro izdanje započelo je danas Gastro cooking showom na Korzu, kao uvodom u Tjedan šparoga koji će trajati do 12. travnja, a obilježava se u čak 26 ugostiteljskih objekata, od kojih su se neki i danas predstavili na Korzu.

Ri gastro cooking show danas je održan na Korzu, gdje su brojni riječki chefovi prezentirali svoja umijeća spravljanja specijaliteta koji uključuju šparogu kao namirnicu. Šparoga je u naše kraju vjesnik proljeća te izuzetno tražena namirnica, koja sadrži brojna ljekovita svojstva.

Na današnjem cooking showu moglo se pronaći raznih kreativnih zalogaja sa šparogama, koje su Riječani mogli kušati za simboličnih 10 kuna, a sva sakupljena sredstva donirat će se Socijalnoj samoposluzi.

Humanitarnoj akciji za Socijalnu samoposlugu pridružio se gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, koji je ujedno pomogao spravljati jela chefovima.

Cjelogodišnji program manifestacija Ri gastro dana, ponudu ugostitelja Tjedna šparoga i njihove menije kao i tekstove o namirnicama mogže se pronaći na internet stranici manifestacije Ri gastro.

Ri gastro dani odvijaju se u četiri termina tijekom godine sa oko desetak različitih gastro događaja. Cilj je ovih izuzetnih gastro manifestacija u riječkim ugostiteljskim objektima, očuvanje tradicije mediteranske prehrane kao i njena promocija. Organizaciju potpisuju Turistička zajednica grada Rijeke uz potporu Grada Rijeke, u suradnji s ugostiteljima Rijeke i okolice.

Grad Rijeka