Povežite se s nama

Vijesti

Na Krku nasukana brodica, iznenadilo ih veliko nevrijeme

Objavljeno

na
Akcija traganja i spašavanja prema bračnome paru, državljani Republike Austrije pokrenuta je jutros, 30. srpnja u 07.41 sati, nakon što je u MRCC Rijeka zaprimljena dojava o njihovom nestanku.

Nedugo nakon početka koordiniranog traganja, u 09.50 sati u MRCC Rijeka dojavljeno je o pronalasku dvoje brodolomaca kod mjesta Klimno, u uvali Poružinj, koji su zatečeni na brodici nasukanoj na obalne stijene. Muškarac je u nesreći pretrpio lakše tjelesne ozljede te je odbio ponuđeni medicinski prijevoz, dok njegova supruga u nesreći nije ozlijeđena.

Na poziciji nesreće, osim štete ne brodici nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša.

Preliminarnim očevidom ustanovljeno je da je nasukana brodica austrijske zastave, duljine 5,6 metara u vlasništvu druge osobe, također austrijski državljanin, kojemu je iz nadležnosti riječke Kapetanije izdan nalog za odsukavanje i tegalj, dok je Austrijski bračni par izjavio kako se nesreća dogodila uslijed iznenadnog nevremena na moru, koje ih je odbacilo na stijene.

Nakon dovršetka očevidnih radnji, spašeni bračni par spasilačkim brodom „VID“ prevezen je u mjesto Šilo, čime je ova akcija uspješno okončana.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

28.02.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa (Jelačićev trg 3) dana 02.i 04.03.2024. godine iznimno raditi od 6:30 do 13 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produljivati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže